FRANKFURT VE HAMBURG'DA PROTESTO

9 Ocak tarihinde Paris’teki Kürdistan Enformasyon Merkezi’nde infaz edilen PKK kurucularından Sakine Cansız (Sara), KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez için soğuk havaya rağmen Frankfurt ve Hamburg'da Fransa konsolosluğu önünde protesto gösterileri düzenlendi.

Frankfurt'ta Bölge Halk Meclisi ve Amara Kadın Meclisi tarafından düzenlenen eylem dün öğleden sonra saat 16’da başladı. Şehir merkezindeki Hauptwache meydanından başlayan yürüyüş Fransız Konsolosluğu önünde mitinge dönüştü.

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı eylemde katledilen Kürt siyasetçilerinin fotoğrafları taşındı sloganlar atıldı.

Konsolosluk önünde bir konuşma yapıldı. Eylem sırasında konsolosluk binası önünde yoğun güvenlik önlemleri alındığı görülürken çalışanların içeriden eylemcileri kameraya alması da dikkat geçti.
Eylem barış annelerinin konsolosluk önüne siyah çelenk bırakmasıyla sona erdi.

HAMBURG’DA KATLİAMIN AYDINLATILMASI İSTENDİ

Hamburg Kadın Meclisi’nin öncülüğünde Fransa Başkonsolosluğunun önünde bir miting düzenlendi.

Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen eylemde Hamburg Eyalet Parlamentosu milletvekili Christiane Schneider bir konuşma yaparak Kürtlere karşı yapılan saldırıların son bulmasını istedi.

Gösteriye Türkiyeli sol örgüt ve dernekler de destek vererek katliamı kınadı.

Gösteride Hamburg’da faaliyet yürüten Nujiyan Kadın Merkezi adına Fransız başkonsolos Sylvie Massière hitaben bir mektupla dosya sunuldu. Hamburg kadın meclisinin öncülüğünü yaptığı heyetle bu dosya Fransız konsolosluğuna verilirken Massière‘nin görüşme talebini reddetmesi dikkat çekti.

TÜRKİYE KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE KORSAN GÖSTERİ

Mitingin ardından orada bulunan Kürt gençleri kalabalık bir grupla Fransız konsolosluğundan Türkiye konsolosluğunun önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Polisin yapılan korsan gösteriye müdahale uyarısı açıklaması ve kısa süreli tartışmanın ardından gösteri sloganlarla devam ederek olaysız bir şekilde sona erdi.