Eyalet Hükümetinin sübvansiyonu sayesinde Aralıkta kış tarifesine geçilmesiyle birlikte, öğrenciler için Hamburg Trafik İşletmelerinin (HVV) aylık bilet abonman fiyatı 41,90 eurodan 30,00 euroya düşecek.

Hükümet HVV’yi bunun için 10 milyon euroluk sübvansiyonla destekliyor. Önümüzdeki yıl-dan itibaren de, şimdiye kadar gün içinde belirli saatlerde kullanılamayan çocuk bileti (Kinderta-geskarte), tüm gün, herhangi saat kısıtlaması olma-dan kullanılabilecek.

Tek kişilik şirketlere korona yardımları için reform önergesi

Hamburg tek kişilik şirketlerin daha kolay ve engelsiz şekilde Federal Hükümetin korona yardımlarından faydanabilmeleri için federal düzeyde girişimde bulunacak. Federal Hükümetin oluşturduğu fondaki miktardan, 31.08.2020 itibarıyla, sadece yüzde 3’ünün (700 milyon euro) ihtiyaç sahiplerinin başvurusu üzerine krizde olan serbest meslek sahiplerine verildiği kaydedildi. Başvuruların az olmasının nedeninin ihtiyaç olma-dığından değil, fondan yararlanmak için konulan şartların çok ağır olmasından kaynaklandığı belir-tildi. Önerge ile başvuru şartlarının hafifletilmesi, yaşam giderlerinin de hesap kapsamına alınması hedefleniyor. Ayrıca koronadan fazla etkilenme olan özel durumlarda fondan yararlanma süresinin de üç ay uzatılması öngörülüyor.

Polis teşkilatı içinde ırkçılığı ve ön yargıları teşvik edici etkenler araştırılacak

Hamburg Polis Akademisi kapsamlı bir araştırmayla, hangi risk etkenlerininin, teşkilatta görevli memurlarda ve sözleşmeli personelde, ön yargıları ve radikal tutumları teşvik ettiğini araştıracak. Buna bağlı olarak etkin mücadele stratejileri de geliştirilecek. Araştırma, fiili hizmette bulunan en az 3000 polis memurunun ve üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek ve birkaç yıl sürecek. Araştırma kapsamında elde edilen sonuçlar, polis meslek eğitim ve ileri eğitim müfredatına işlenecek.

(Kaynak: Hamburg eyalet parlamentosu SPD milletvekili Güngör Yilmaz)