Haber Merkezi

Almanya’da ilk kez bir NSU faşist terör örgütü kurbanının ismi Hamburg- Altona’da bir sokağa verilecek. 26 Haziran'da sokağın ismi 'Taşköprü' olarak törenle değiştirilecek.


Kohlentwiete’nin ismi ‘Taşköprü-Strasse’ olarak değiştirilecek. Almanya'da 
NSU cinayetlerin in üçüncü kurbanı olarak 27 Haziran 2001’de Altona’nın Bahrenfeld mahallesindeki Schützenstrasse’de öldürülen Süleyman Taşköprü’nün ismi, Schützenstrasse’nin paralelindeki 
Kohlentwiete adlı sokakta yaşayacak.
 

Tanınan FEGRO firmasının şubesinin bulunduğu sokağın bir bölümüne verilen Taşköprü ismi Altona Belediyesinde geçtiğimiz yıl karar altına alınmıştı. 26 Haziran 2014 tarihinde resmi bir törenle açılışı yapılacak olan Taşköprü sokağının ırkçılığa ve aşırı sağcı terör örgütü NSU'ya karşı bir mesaj olacağı açıklandı.

Belediye Meclis üyesi ve uyum sözcüsü Yusuf Uzundağ'ın (Yeşiller) verdiği bir dilekçe sonucu gündeme gelen Taşköprü sokağı ismi, SPD ve Sol Parti'nin de desteğini almıştı. 

MAHALLE SAKİNLERİ KARŞI ÇIKTI

Uzun tartışmalar ve öldürüldüğü sokakta oturanların karşı imzaları sonrası (Taşköprü isminin okunmasi zormuş gerekeçesiyle...), Taşköprü isminin aynı caddeye değil de, paralel sokağa verilmesi kararlaştırıldı.

27 Haziran 2001 tarihinde Schützen sokağı 39 daki babasının bakkal dükkanında çalışırken ırkçı NSU çetesi üyeleri tarafından öldürülen Süleyman Taşköprü'nün adının neden Schützenstr.'ye verilmemesi, çeşitli kitle örgütleri temsilcileri ve insan hakları kurumları temsilcilerince buruk bir tepkiyle karşılandı.