Klinkenborg. Comminicatsions, Pop To Go – Unterwegs im Leben kapsamında,ücretsiz olan grafik tasarım dersleri Wilhelmsburg Houseboat, İndustriestrasse 125-131, 21107 Hamburg adresinde 12 ile 17 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleşeceği duyuruldu.

Bir hafta atölye çalışması

Her gün reklamda gördüğümüz rol modellerle yaşamak zorunda mıyız? Yoksa bunu değiştirebilir miyiz? Ve eğer öyleyse, nasıl? Bu sorulara cevap bulmak amacıyla 7 günlük atölye çalışmasında "Tasarım ama ne istersen onu yarat" adlı proje kapsamında çalışmalar yapılacak. Reklam ve medyadaki rol kategorilerle uğraşmak ve kategorik düşünce kalıplarını, rol beklentilerini ve cinsiyetini geçersiz kılınarak gençler sanata yaklaştırılmak isteniyor.

Farklı konular işlenecek

Çeşitli yaratıcı yaklaşımlarla, tipografi, film grafi, fotoğrafçılık, bireysellik ve cinsiyet ile uğraşmak ve böylece gençleri iletişim tasarımının “sanatı” ile tanıştırmak isteniyor. Konuya, yaratıcılığın çeşitliliği ile gençlerin kendi fikirleri ve arzuları hakkında yaklaşılacağı ifade ediliyor. Bu çalışmalarda gençler, toplumsal cinsiyet ve medya temsilinin ötesinde işlev gören ve böylece kategorik olarak yükselmeden veya küçülmeden birbirleriyle ilişki kurabilen sanatsal kimlikler geliştireceklerdir.

Gençler yalnız değil

Yeniden düşünmeyi mümkün kılan durumlar yaratmak isteniyor. Tasarımcılar Elisa Bindernagel ve Anne Fritsch öğrencilere eşlik edecekler ve katılımcılar iletişim tasarımı ile neyin mümkün olduğunu göreceklerdir.. Bütün çalışmaların amacı, "Olmak istediğin kişi ol" isimli bir kampanyadır. Başvuruda bulunmak isteyenler ve geniş bilgi edinmek isteyenler aşağıdaki adreslerden yararlanabilirler. [email protected] veya Facebook ve Instagram. [email protected] / 040 27861811 / www.meltingpop.de / Facebook / Instagram: Melting Pop. Proje, "Kültür sizi güçlü yapar”. Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı "Eğitim İttifakı" tarafından maddi desteklenmektedir.

Emine SONUGÜR / HAMBURG