Haberin türkçe ve almanca olarak yayını sonrası Etnoğrafya Müzesi müdürü Prof. Dr. Wulf Köpke ve Müzenin basın sözcüsü Julia Daumann, Avrupa Postası'na verdikleri özel demeçte, tasarlanan "Ermeni Soykırımı" içerikli etkinliğin tek taraflı olarak iptal edildiğini açıkladılar.

SALON YERİ BAŞKONSOLOSLUKTAN, ORGANİZE TGB'DEN

Konuyla ilgili 
Etnoğrafya Müze müdürü Prof. Dr. Köpke, "Ermeni Soykırımı" bağlamındaki bir panelden öte, genel düzlemde bir tartışma yapılacağını dikkate almıştık açıklamasını yaptı. Diğer yandan TGB (Türkiye Gençlik Birliği) ismiyle bir zamanlar varolan Türkiye Göçmenler Birliği'ni (TGB) arasında yanlış anlamadan kaynaklı herhangi bir araştırma yapmadan salon yeri tahsis ederek hata yaptıklarını ifade etti. Hamburg Başkonsolosluğu adına salon yerinin tutulmasının da yapılan hatada önemli bir rol oynadığını belirtiller.

PANELDE KONUŞMACISI TARİHÇİ NORMAN'IN HİTLER ÜZEİNE KİTABI VAR

Konuşmacıları arasında İngiltere eski başkanı Thatcher hükümeti döneminde (87-90) dış politika sözcülüğü görevinde bulunmuş, 1997 yılından beri de Türkiye'de Bilkent ve Koç üniversitesinde dersler veren Prof. Dr. Norman Stone'nin Hitler'in biyografisi üzerine bir kitabı ve 'Ermeni soykırımı' karşıtı tezleriyle Alman basınında yoğun tepkiler almıştı. 

'BAŞKONSOLOS  FATİH AK, VATAN PARTİSİ ÜYESİ Mİ'

Bu arada birçok okurdan gelen mail ve telefonlarda Hamburg Başkonsolosu Mehmet Fatih Ak için, yoksa Vatan Partisi'nin gizli bir militanı mı sorusu gündeme getirildi. 

Başkonsolos Mehmet Fatih Ak'a sorulması gereken şudur: Türkiye devletini yurtdışında temsil eden bir bir diplomatın, hangi yetkiyle TGB gibi Doğu Perinçek yanlısı bir gençlik teşkilatına salon ayarlamaya kalkışmaktadır. Etnoğrafya Müzesi müdürünün Türkiye sevgisi mi suistimal edilmek istenmektedir? Yoksa işbirliğinin kökeni hükümet destekli Silivri mahkemelerinde gündeme getirilen Perinçek-Ergenekon savcıları işbirliğinin Avrupa'ya yansıması mıdır?

UĞUR MUMCU KATLEDİLMDEN İKİ AY ÖNCE AYNI SALONDA KONUŞMUŞTU

Hamburg Etnoğrafya Müzesi birçok uluslararası sergiye ev sahipliği yapan, görmeye değer antik mimariye sahip konferans salonlarından birine sahiptir. Hatırlanacağı üzere devlet destekli islami terör çetelerinin sürekli hedefindeki gazeteci Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993 de Ankara'da katledilmeden iki ay önce, en son konuşmasını Hamburg Etnoğrafya Müzesi'nde yapmıştı.