Hamburg kamuoyunun adını ilk kez duyduğu bu yeni inisiyatif organizesiyle yapılan etkinlik, katılımcılarca sonuna kadar dinlendi. 12 Eylül darbesinin ilk yılları sonrası benzeri, kollektif, kadınlı-erkekli ve gençlerle görev taksimi sonucu organize edilmiş olmasıyla dinleyicilerin dikkatini çekti.

Salona girişte Hamburglu yazarlardan Esma Arslan ve Süleyman Deveci’nin kitap standları önünde sıraya giren okurların kitaplarını imzalatmaları, değişik kitap standlarının yanyana olmasi etkinliğe  ayrı bir renk katmıştı.

19 Ocak 2007 yılında İstanbul’da katledilen Hrant Dink’in saygıyla anıldığı akşamda, türkçe, kürtçe, zazaca ve ermenice türküler kardeşçe söylendi. Hamburg Yeşiller Partisi Eyalet milletvekili Filiz Demirel, meclis üyelerinden Bayram İnan ile Yusuf Uzundağ ve Karakoçanlılar Vakfı başkanı Ali Haydar Oral’ın da katıldığı etkinlikte, CHP Hamburg dernekleşme girişimi adına Süheyla Kaplan bir duyuru yaptı. İstanbul’daki son ÇHD üyesi Avukatların keyfi gözaltılarıyla ilgili yapılan bir başka açıklamayla program akışı devam etti.


Ardarda sahne alan Big Band der GSM, Grup Karizma ve solist Tülay, Ahmet Öztaş ve öğrencileri, Erdem Yıldız ve Gökan Güven’in Davul-Zurna ekibi, Aşır Özek, Şener Yıldız ve Leman Stehn’in birbirinden güzel şarkı ve türküleri salonda bulunan dinleyicilere unutamayacakları bir mini konser havası yaşattı.

Böylesine zengin programlı bir etkinlikte giriş ücretinin olmayışı dinleyicilerce takdirle karşılandı.

Yapılan konuşmalarda egemen sistemin yasalarının çanak tuttuğu, güç verdiği erkek şiddetine maruz kalan kadın cinayetlerine özel bir vurguyla değinilen akşamda, Paris’te hunharca katledilen üç kürt kadından „yolumuza ışık tutacaklar“ diye söz edildi. Gültepe kardeşlerin ilgiyle dinlenen türkçe-almanca şiir tadındaki konuşmaları esnasında,Viktor Jara’dan, Martin Luther King’e, Nazım Hikmet’ten, Thälmann ve Marx’a özel bir övgü göndermesi dinlemeye değerdi.

Program esnasında Hamburg’un sevilen sanatçılarından Leman’ın  ölümsüz ozan Ruhi Su’dan „ölen  ben, öldüren benden“ türküsünü söylemesi salonda derin bir sessizlik yarattı. Saat 13.00'de başlayan etkinlik saat 20.00'e kadar devam etti.