Mustafa Akpolat


Yaklaşık bir yılı aşkın bir süredir Hamburg sokaklarında ve Kilise bahçesindeki Baraka'larda yaşamak zorunda bırakılan Afrikalı mültecilerin kalma hakkı için yapılan yürüyüşe, çevreden geçenler yoğun ilgi gösterdi.


Aylardır St.Pauli'de bir Kilise bahçesindeki Container'lerde kalan ve 2 Haziran tarihinde sürelerinin sona ereceğinden, Barakaların sökülecek olması, kentte yeni bir sorun oldu. Çoğunluğu Libya'daki NATO işgali sonrası İtalya'daki Lampedusa adası üzerinden Hamburg'a gelen Afrika kökenli mülteciler, yürüyüş esnasında yaptıkları konuşmalarda Hamburg Parlamentosunun soruna kalıcı ve insani bir çözüm bulmasını talep ettiler. 


Lampedusa mültecilerini temsilen bir konuşma yapan Asuquo Udo ''Biz, sosyal devletten para almak için burada değiliz, yaşayabilmek için çalışmak istiyoruz'' içerikli açıklamasıyla bir kez daha, Olaf Scholz ve Hamburg Senatosunun insani görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi talebinde bulundu. 



SPD'Lİ EYALET HÜKÜMETİ OY KAYBETMESİNE RAĞMEN, ÇÖZÜMDEN YANA DEĞİL
 
SPD'den oluşan Hamburg Eyalet hükmeti ve Belediye Başkanı Olaf Scholz'un mültecilere karşı takındıkları çözümden uzak, katı ve anti-demokratik tutumu devam ediyor.


300 kişilik grubun 2 üyesi Hamburg'da yaşamını yitirdi. Bazıları buradaki zor yaşam koşullarına dayanamayarak başka ülke veya şehirlere gitmek zorunda kaldı. Bir kısmı sınır dışı edildi, geriye kalan gruba halen kalma hakkı vermeyen SPD, son yerel seçimlerde yüzde on oy kaybına uğramasına rağmen, gerici politikasından vaz geçme niyetinde değil.