Almanya'nın tanınmış milyarderlerinden Otto Versand markasının Kralı Michael Otto tatildeyken lüks villasına giren hırsızlar, villada bulunan 200 kilo ağırlığında çelik kasayı götürdüler.

Balta ile özel güvenli camı kırdılar

Milyarder tatildeyken bin metrekare oturma salonu bulunan çok geniş bir alandaki lüks villanın ön tarafından görülmeyen, gölge olan arka tarafından henüz kimliği veya kimlikleri bilinmeyen hırsız çetesi, bir merdiven kurup villaya girmeyi başardı. Muhtemelen içeriden bilgiye sahip oldukları tahmin edilen çetenin, birinci katta özel güvenli pencere camını baltayla kırıp içeriye girdikleri görüldü. Lüks villanın giriş ve bodrum katında pencerelerin alarm sistemli güvenli olduğu ifade ediliyor.

200 kilo ağırlığında çelik kasa

Hırsızların hedef aldıkları çelik kasaya doğru gidip 200 kilo ağırlığında kasayı muhtemelen el arabasıyla çıkardıkları ve bir değil birkaç kişi oldukları tahmin ediliyor polis tarafından. Ağır çelik kasayı bir arabaya yükleyip olay yerinden uzaklaştıkları sanılıyor. Kasada 100 bin Euro değeri üzerinde mücevher olduğu ve tam olarak kasada nelerin bulunduğu hasarın ne kadar olduğu henüz açıklanmadı. Olay sonra villada çalışan bir eleman tarafından fark edilip polis çağrıldı. Soygunu aydınlatmak için hırsız çetesi, özel polis uzmanlık bölümü tarafından titizlikle araştırıldığı belirtildi.

Milyarder tatildeyken villası soyuldu

Kendisinin tatildeyken lüks villası soyulan Michael Otto, Otto Grubu'nun başkanıydı. 76 yaşındaki Michael Otto, yıllarca Otto Group'un icra kurulu başkanıydı. Halen oradaki denetleme kurulunun başkanlığını yürütmektedir. Tahminlere göre, aile yaklaşık 13 milyar Euro'ya sahip. Bununla birlikte, 2015 yılında, Hamburg fahri vatandaşı, varlıklarının büyük bir bölümünü hayır kurumlarına devredeceğini açıklamıştı. Yıllık dağıtımlar kültürel, sosyal ve çevresel projeleri teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Kızı boksör İsmail Özen'le evli

Milyarder Michael Otto'nun kızı Janina Otto boksör İsmail Özen'le evli ve mutlu çiftin bu evlilikten iki çocukları dünyaya geldi. Hamburg'da hırsızların gerçekten süper zengini hedef aldığı ilk kez yaşanıyor. Ancak, 2017'de sıkı bir şekilde örgütlenmiş bir çete çok zengin insanların villalarını hedef aldığı biliniyor. Hırsızlar muhtemelen içeriden ipuçları aldığı tahmin ediliyor.

Emine SONUGÜR