Hamburg Üniversitesi'nde eğitimci ve danışman Hülya Yıldız ve danışman Deniz Yıldırım tarafından yürütülen proje başta mülteciler olmak üzere tüm göçmenlere iş, staj ve meslek eğitimi bulunması konusunda yardımcı oluyor ve onlara danışmanlık hizmeti veriyor.

Aynı zamanda öğretmen kökenli de olan Yıldız projeye ilginin yoğun olduğunu ifade ederek '2015 yılında Almanya'ya yoğun mülteci akını yaşanmıştı. Bundan hareketle mültecilere iş ve meslek imkanı sunulması bakımından geliştirilen bu projeye özellikle son günlerde kadınların ilgisi yüksek. Kadın mülteciler buraya daha çabuk uyum sağlıyor ve dili daha çabuk öğreniyor' dedi.

Uyumun karşılıklı olduğunu ve uzun bir süreç gerektirdiğini belirten Yıldız, Alman firmalarına da mültecilere, göçmenlere kapılarını açmaları konusunda çağrıda bulundu.

Hamburg'un Bergedorf ilçesinde Hamburg İş Ajansı başta olmak üzere çeşitli kurumlar ile yakın ilişki içerisinde bulunduklarını ifade eden Yıldırım, bir yıl içerisinde 165 mülteciye danışmanlık hizmeti yürüttüklerini ve onlara bu çerçevede meslek eğitim yeri bulduklarını söyledi.

Meslek eğitimi, staj ya da iş bulma konusunda danışmanlık hizmeti görmek isteyenler Bergedorf Alevi Kültür Merkezi, Leuchnerstr. 86 no'lu adresten bilgi alabilir. Ya da ilgilenenler 040- 95009781 no'lu numarayı arayabilir.

SÜHEYLA KAPLAN