VİKZ Kuzey Almanya Başkanı Hayri Ergin ve Bölge Sekreteri Murat Pırıldar tarafından karşılanan heyete, önce inşaatı devam eden Ulu Cami gezdirilerek genel bilgiler verildi. Yılbaşına kadar bitmesi planlanan inşaattan sonra, caminin daha modern  ve daha çok cemaat alacak hale geleceği, inşaat maliyetinin ise yaklaşık 850 bin Euro'yu bulacağı kaydedildi.

 

Daha sonra şu anda geçici olarak ibadet yapılan camiye geçilerek karşılıkı görüşme ve fikir alışverişinde bulunuldu. HTBB Başkanı Mehmet Atak, derneğin kuruluşundan şu anki faaliyetlerine kadar genel bilgiler verdi.  Atak, 21 Ekim'de TGH'daki ''Vatandaşlar soruyor yetkililer cevaplıyor'' konulu açık oturum ile 13 Ocak'ta yapılacak ''Basın Şöleni ve ödül töreni''  hakkında da açıklamalarda bulundu.

 

BAŞKAN HAYRİ ERGİN: ''Medya Avrupa'daki gücümüzdür''

VİKZ Başkanı Hayri Ergin, kendilerine bağlı 30 cami derneği olduğunu hatırlatarak „Bu camilerde 50 civarında hocamız görev yapmakta. Ağırlık noktamız talebe yetiştirmektir“ dedi.  Camilerde dini eğitim ve Kuranı Kerim öğretmenin yanısıra üniversite öğrencileri için de burs verdiklerinin altını çizen Ergin „Almanya`da 300 civarında şubemiz var ve her camimizde eğitim de veriyoruz“ dedi.  HTBB yöneticilerinin ağırlandığı öğle yemeğini takiben yaptığı konuşmada HTTB`nin yaptığı ziyarete de son derece sevindiklerini belirten Ergin „Biz, basındaki haberlerle besleniyoruz. Biz nasıl haber okumadan duramazsak, basın da haber olmadan, haber yazmadan yaşayamaz. Bu nedenle güçlü bir Türk basını, bizim Avrupa'daki en önemli silahımızdır“ dedi.

 

Hamburg Senatosu ile dini kurum temsilcileri arasında yakında imzalanması beklenen ''Hak Eşitliği Anlaşması'' üzerine yapılan konuşmalarla devam eden bu samimi görüşme, karşılıklı işbirliğinin daha da geliştirilmesi temennisiyle noktalandı.