Sanat çalışmalarını son sekiz yıl ABD'nin İndianapolis kentinde sürdürdükten sonra tekrar Hamburg'a dönen ressam Leyla Kaya, Bürgerhaus Eidelstedt'te  “Sevginin Köprüleri” ismini verdiği bir yağlı boya tablo sergisi açtı.

Kahramanmaraşlı ressam 2004 yılına kadar yaşadığı Hamburg'da tekrar dönmenin sevincini yaşadığını ifade ederek, “ABD'de sanatımı geliştirme imkanı buldum. Orada insanların resim sanatına ilgisi çok büyük ve resim sanatının beşiğini Avrupa'da gördüklerini için Avrupa'dan gelen ressamların çalışmalarına çok ilgi gösteriyorlar.


Sekiz yıl içinde ABD'nin çeşitli kentlerinde 17 sergi açtım. Bugünkü sergimde tablolarımın büyük bir bölümünü ABD'de yaptım” dedi. Tablolarıyla insanlara pozitif duygular vermek ve yaşam zevki aşılamak istediğini söyleyen Kaya, “Bu nedenle çalışmalarımda doğaya hakim canlı renkler kullanıyorum. Yağlı boya tekniğiyle çalışıyorum. Ağırlıkla sevgi, mutluluk ve hoşgörü konularını işliyorum. Neredeyse her tablomda yer alan bir motif, sevgiyi simgeleyen güneş motifidir” dedi.

Toplam 46 tablonun yer aldığı serginin açılışının sunuculuğunu radyocu Kazım Korkmaz yaptı. İngilizce öğretmeni olarak çalışan Kaya, sergiye davetlilere gezdirip, çalışma teknikleri ve tablolarının anlamı hakkında bilgiler verdi. Sergi açılışında rock müziği sanatçısı Murat İnce, Anadolu rock parçaları okudu.

Serginin hafta içi her gün saat 09.00-18.00 arası Alte Elbgaustrasse 12 adresindeki Bürgerhaus salonunda ziyarete açık olduğu ve Ekim ayı sonuna kadar süreceği belirtildi.