Kundaklama davası tek taraflı mı araştırılıyor?

Almanya'nın Schleswig-Holstein Eyaleti'ne bağlı Wedel kentinde eski adı Moda Club olan Viva Wedel Event Club'u Deniz B.'nin (37) kundakladığı gerekçesiyle İtzehoe Eyalet Mahkemesi'nde görülen davada, araştırmaların tek yönlü yapıldığı vurgulanıyor.

Teknik sorun göz ardı edilemez

İtzehoe Eyalet Mahkemesi'nde davanın görülmesine devam edilirken Deniz B.'nin avukatları Fokus'u eleştirerek kundaklama yerine teknik bir hatanın da göz ardı edilemeyeceğini ifade ederek olayın tek taraflı araştırıldığını ileriye sürüyorlar. Davayı üslenen Bad Segeberg Polis Müdürlüğü 41 yaşındaki polis memuru 25 Mayıs 2017 tarihinde meydana gelen olayı önce basından öğrendiğini belirtti. Olayı ilk olarak Pinneberg polisi araştırdığı ve Temmuz 2017'de 41 yaşındaki polis memuruna olayın yürütmesi için devredildiği kaydedildi.

İfadeleri iyi öğrenmişler

Kundaklama için Mehmet P. (36) ve Peter S.yi (38) para karşılığı tuttuğu iddia edilen olayda ifade vermeye başlayan polis memurunun zanlıların nasıl bir ifade vermeleri gerektiğini iyi ezberlediklerini söyledi. İfadesini verirken Deniz B'nin avukatlarından Profesör Michael Gubitz hemen müdahale ederek 'ezberlemiş' sözlerine karşı gelerek, kundaklama yapıldığını söyleyenin iyi dinlenilmesi gerektiğine işaret etti. Olayla ilgili bir araştırmacının ifadesinde 'iki ateş çukuru' olduğundan bahsettiğine dikkat çeken ve müdahale eden Deniz B.'nin diğer avukatı Martin Lemke, müvekkilini suçlamanın ilginç olduğu belirterek, “kaliteli bir sonuç değerlendirmesi sizce nedir?” diyerek hakime sordu. Hakim Johann Lohmann ise ifadelerin devamlı tekrarlanmasıyla davanın ilerleyemeyeceğini uzun süreceğine işaret etti.

Yangın olay yeri uzmanı görevlendirilmemiş

Yapılan araştırmalarda 2835 sayfalık rapor olduğu ve detaylarda bir yangın olay yeri uzmanı görevlendirilmediği, hatta elektrikle ilgili yeterince inceleme ayrıntıları raporu olmadığını ileriye sürdü savunmacılar.. Polis memuru ise görevi devraldığında olayın üzerinden aylar geçtiğini ve olay yerinde yapılan hırsızlıklardan dolayı olay yeri durumunun değişebileceğini ifade etti. İlk ifadesinde zanlı Peter S. diskoyu kundaklamaktan Deniz B.'yi zan altında bırakmıştı. Sonra verdiği ifadelerde ise olayın detaylarını hatırlamadığını söylüyor. Altı kez görülen davada henüz bir somut neticeye varamayan mahkemenin önümüzdeki günlerde sona ereceği açıklandı.

İTZEHOE