-Süheyla Kaplan-




Korsanlar, geçen yıl Hamburg-Mitte ilçe belediye meclisinde grup kurarak, yaklaşık 18 komisyona temsilci gönderebilecek konuma ulaşmış ve ilçenin sorunları ile daha yakından ilgilenerek faaliyetlerini sürdürmektedirler.



Korsanlar Partisi, 27 Nisan'da, Lippmannstrasse 57 adresinde bulunan Parti Eyalet binasında Saat 15'te gerçekleşecek olan toplantı ile Hamburg-Mitte ilçe teşkilatını kuracak olan Korsanlar, Eylül ayında yapılacak olan Federal Almanya parlamento seçimleri ve önümüzdeki yıl gerçekleşecek olan Hamburg Belediye meclis seçimleri, Avrupa Parlamento seçimlerine yoğun bir şekilde hazırlanmaya devam edeceklerini açıkladılar. Seçim proğramı ve faaliyetleri dışında Hamburg'da bir çok etkinliğe katılan Korsanlar, önümüzdeki süreçte yoğun olarak, değişik semtlerde, bilgilendirme masaları ve etkinlikler düzenleyecekler.

 

3 GÜNLÜK EĞİTİM SEMİNERİ

Hamburg-Mitte Korsanlar Fraksiyonu geçtiğimiz günlerde 3 günlük bir eğitim semineri düzenledi.

SH- Eyaletine bağlı Plön'de gerçekleşen eğitim semineri, Fraksiyon üyesi 12 kişi katıldı.

Seminerde, daha önce gerçekleşen çalışmalar gözden geçirilerek eksikler ve öne çıkması gerekenler konusunda çalışmaların yapılmasının yanı sıra, gelecekte hayata geçecek olan çalışmalar üzerinde konuşuldu ve öneriler tartışıldı. Ayrıca ,Fraksiyon üyeleri değişik konularda görüş alış-verişinde bulunarak, görüşlerini paylaşarak, meselelere bakışları konusundada çalışmalarda bulundular.

Hamburg-Mitte ilçe belediye meclisi bünyesindeki yaklaşık 18 komisyonda üyesi bulunan Korsanlar, Komisyon çalışmaları, ve Parti çalışmalarının ilçede daha verimli olabilmesi için

İlk defa düzenlenen eğitim seminerinin, bu yıl Eylül ayında ikincisi gerçekleştirlmesi kararı alındı.

Yapılan açıklamada, tüm çalışmalarının herkese açık olduğu ve çok verimli, başarılı ve güzel bir atmosferde geçen eğitim seminerinde çıkan sonuçlarıda gözönüne alarak, faaliyetlere devam edeceklerini belirttiler.