Yoğun katılım oldu

Kentin Bergedorf semtinde Theater Haus im Park Salonu'nda gerçekleşen tiyatro gösterisine yoğun katılım oldu. Sağlıklı bir insanken eşinin şiddetine uğrayıp engelli duruma düşüp hayatını tekerlekli sandalye de geçirmek durumunda kalan yazar Şerife Tarakçı'da hazır bulundu.

Çektiği zorluklar anlatılıyor

Hiçbir zaman kıymeti bilinmeyen iki çocuk annesi Şerife Tarakçı'nın gerçek yaşamında yaşadığı zorluklar ve eşinden gördüğü şiddet “Bir Cinayet Gecesinin Kronolojisi” adlı kitabında ele alınıyor. Kitabın editörlüğünü de yapan Oya Pervin Pelit, kitaptan esinlenerek sahneye “Kıymet” adı altında bir perdelik oyunu yazıp yönetti.

Anlamlı bir oyun

Usta oyuncu Nur Ilıcak'ın “Kıymet”i canlandırdığı oyun oldukça duygu ve anlam yüklüydü. İzleyiciler oyun karşısında hem üzüldüler hem de çok duygulandılar. Programın sonunda yazar Şerife Tarakçı duygularını ve teşekkürlerini yazdığı bir mektubu başarılı yönetmen Oya Pervin Pelit okudu. İzleyiciler uzun süre Şerife Tarakçı'yı alkışladılar.

Büyük beğeni topladılar

Bir O Medya prodüksiyonu olan Şerife Tarakçı'nın kitabından esinlenerek yazıp ve yöneten Oya Pervin Pelit'in “Kıymet” adlı oyunu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde sahnelendi.

Gazeteci Emine Sonugür ile Albert Post'un sunuculuğunu yaptıkları muhteşem bir performans sergileyen oyuncu kadrosu şu isimlerden oluştu: Nur Ilıcak, Nazmiye Duygu Çelik,Timuçin Dizdaroğlu, Sema Sönmez, Kasım Baydilli, Gülderen Arık, Nazlı Değirmenci, Suzan Kaya, Fatoş Balkaş. Nur Deniz Kaplan (Müzik Direktörü), Onur Post (Müzik ve Almanca Altyazı), Albert Post (Dekor ve Afiş), Emre Ilıcak ve Volkan Sönmez (Teaser).

Teşekkür hediyeleri takdim edildi

Yazar Şerife Tarakçı göz nuru el emeği ile özel hazırladığı hediyeler oyunculara ve destek verenler SPD Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Güngör Yılmaz, Türk Alman Kadınları Derneği Başkanı Feride Özar, ATDD Av Gnl.Bşk İlyas Kulakçı, Hamburg Türk Kadınları Kültür Derneği Başkanı Serap Candan, Türkses Gazetesi sahibi ve HTBB Başkanı Emin Sağlık ve Hamburg Landesrat Frauen e. V. yetkililerine takdim edildi.

Emine SONUGÜR / HAMBURG