Şiddet gören kadın yaşamı

Almanya'nın Niedersachsen eyaletine bağlı, Lauenbrück kentinde yaşayan engelli ressam - yazar Şerife Tarakçı’nın yaşam öyküsü "Bir ölüm gecesinin kronolojisi" kitabından alınan “Kıymet” adlı oyun sahneye uyarlanacak.

Oyunun yönetmeni dublaj sanatçısı, oyuncu-yazar Oya Pervin Pelit, ressam - yazar Şerife Tarakçı, “Kıymet”i canlandıracak olan oyuncu Nur Ilıcak oyunla ilgili bilgi verdiler.


Kadınlar Günü'nde kadın yaşamı

Kadınlar gününde bir kadının gördüğü şiddet, çektiği zorluklar ve bir anne olarak yaşadıkları oyunla gözler önüne serileceğine işaret ettiler. Oyunun hikayesinin çok önemli ve ilginç olduğunu belirten Oya Pervin Pelit, herkesi tiyatro oyununa beklediklerini belirtti. Türk-Alman Kadınlar Derneği Başkanı Feride Özer'de kadın yaşamı hikayesi olan “Kıymet” adlı oyunu tanıtmaya katkı sağlayacaklarını kaydetti.


Herkes davetli

Herkesin davetli olduğu ve bir kadının yaşadıklarını içeren “Kıymet” adlı oyunun galası, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, Theater Haus im Park, Graepelweg 8, 21029 Hamburg – Bergedorf adresinde saat 19.30'da seyirciyle buluşacak.

Emine SONUGÜR / HAMBURG