Hamburg- Almanya’nın Hamburg kentinde faaliyetlerini yürüten Karakoçan Sosyal yardımlaşma Vakfı’nın düzenlediği kahvaltılı sohbet toplantısında kadına yönelik şiddet içerikli 5 Ekim’de yapılması planlanan toplantının ana hatları ele alındı.



Hamburg Alevi Kültür Merkezi’nde (HAKM) yapılan toplantıya Yeşiller Partisi Hamburg Mitte İlçe Meclisi üyesi Bayram İnan, Münih Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Yaşar Fincan (SPD), Hamburg ve Çevresi Türk Toplumu (TGH) Başkanı Nebahat Güçlü, Hamburg El Ele Engelliler Derneği Başkanı Ali Akdemir, HAKM Yönetim Kurulu üyesi Avukat Mahmut Erdem, Avukat Orhan Kanat’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Erdem, faşist ve ırkçı düşünceden olmayan herkese dernek kapılarının açık olduğunu ve bu tür etkinlikleri desteklediklerini ifade etti.

 

ADALET YOKSA EŞİTLİK DE YOK

Amaçlarının Türkiye’de dostluk, barış, hoşgörü duygularının yeşermesine katkı sunmak olduğunu söyleyen Karakoçanlılar Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Ali Haydar Oral, 5 Ekim’de Sport Des Haus salonunda yapılacak etkinliği de farklı derneklerin katılımıyla zenginleştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Türkiye’de kadın cinayetlerinin hızla devam ettiğini belirten Oral, “Kadını katleden canilere yönelik caydırıcı yasal yaptırımlar uygulanmadıkça ve toplum olarak mücadele etmediğimiz sürece cinayetler sürecektir. Kadın hakları sadece 8 Mart’ta ele alınmamalı, uzun soluklu mücadeleler verilmelidir” şeklinde konuştu.

Avukat Kanat ise, “Kadın ve erkek eşittir ama bu eşitlik kavramına adaleti yerleştirmediğiniz sürece eşitlikten söz edemeyiz. Görüntüde eşitlik yetmez. İnsan eksenli olan safta yerimizi alalım. Biz suskun kaldığımız müddetçe kötü insanlar güçlü olmaya devam edecektir” dedi. 5 Ekim etkinliğinin organizatörlerinden Özgür Koca da, kadına yönelik şiddete karşı olan herkesi etkinliğe davet ettiklerini belirtti.