-Hamburg- 

Hamburg Eyalet İş Mahkemesi'nde Salı günü görülen davada hakim, firmanın Murat Güneş'i suçladığı sebeplerin süresiz işten çıkarmak için yeterli olmadığını ve Murat Güneş'in mahkemeye sunduğu delillerle firmaya 2 hafta süre vererek işten çıkarma kararını geri çekmesini istedi. Hakim, davanın Murat Güneş'in lehine sonuçlanacağı sinyalini verdi.

 Firma, Haziran ayında seminer için Berlin'e gönderdiği Murat Güneş'in, iş arkadaşı ile birlikte (Bahncard) indirim kartı ile alınan bilette 36,50 Euro fazla haksız para aldığı ve bindiği taksi faturasının mühürsüz olduğunu ileri sürerek süresiz iş çıkışı gönderdi.

 Toplu Sözleşme Komisyonu ve çalıştığı firmanın işçi temsilcisi başkanı olan Murat Güneş, firmanın sendikalarda çalışan ve işçi haklarını almak için uğraşan çalışanları çeşitli bahanelerle işten çıkarmaya çalıştığını ve kendisine de çamur atarak lekelemeye çalıştıklarını belirtti.

 Hakkını sonuna kadar arayacağını belirten Güneş, ''36,50 Euro fazla gösterdiğimi iddia ettikleri bilette uygulanan indirim sadece indirim kartı olan iş arkadaşıma yapılmıştır. Bunu elimdeki belgelerle sunmama rağmen onlar görmek istedikleri gibi belge hazırlamışlar. Berlin'de bindiğim taksinin faturasında firma ismi olmadığını ve mühürsüz olduğunu iddia ediyorlar. Ben orjinal faturadan fotokopi çekmiştim, bendeki fotokopide mühür görünüyor ama onların çektiği fotokopide görünmüyor, fotokopi üzerinde oynamışlar. Faturanın aslı da onlarda. Hakim sunduğum belgelerde gerçeği fark etti ve   avukatım hakimin haklı olduğuma inandığını ve davayı kazanacağım sinyalini verdiğini, davanın lehime sonuçlanacağını söyledi'' dedi.

Mahkemeye, Sol Parti Hamburg Milletvekili Mehmet Yıldız, Kerstin Artus, Hamburg Türk Toplumu (TGH) Başkanı Hüseyin Yılmaz ve Murat Güneş'in işyerindeki işçi temsilcisi arkadaşları da gelerek destek verdi.