Mustafa Akpolat

Neonazileri ve ırkçılığı protesto etmek için ''Sağa Karşı Hamburg Birliği'' (Hamburger Bündnis gegen Rechts) tarafından düzenlenen karşı mitinge ise, yüzlerce kilşi katıldı. Polisin, Helikopter, panzer, su sıkan TOMA'lar, atlı polisler ve köpeklerle bölgeyi abluka altına aldığı eylemde, herhangi bir olay yaşanmadı.



Bergedorf ilçesinde bulunan Anti-faşist gruplar, Sivil Toplum Kuruluşları, Dernekler, Parti ve Kilise üyelerinin düzenledikleri mitingte konuşmacılar, ırkçı politikaları ve Nazileri protesto ederek, 20 Aralık'ta mülteci yurduna gelecek olan yaklaşık 100 mülteci ile dayanışma içinde olacaklarını vurguladılar.



Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı, Nettelnburg tren istasyonu çıkışında miting yapmak isteyen NPD adlı faşist parti, her eylemlerinden olduğu gibi, ırkçı söylemlerini protestolar arasında yaparak, polis korumasında miting alanını terk etti.


Karşı miting düzenleyen oluşumların Nettelnburg'da bulunan Kilise'nin önünde kurdukları kürsüde, Kilise adına,Papaz Hes, Bergedorg Alevi Kültür Merkezi adına dernek başkanı Alper Doğan, Politikacılar ve inisiyatifler adına konuşmalar yaparak, müzik dinletisiyle gösteri son buldu.