34 yaşındaki Erkan İnak, Schleswig-Holstein Eyaleti’nde Die PARTEI partisi listesinde üçüncü sıradan aday olarak belirlendi.

Wedel doğumlu olan ve halen Wedel’de yaşayan İnak, Hamburg’ta bir bankada müşteri danışmanı olarak çalışıyor. 17 yaşından bu yana siyasetle ilgili olan ve daha önce 2008- 2011 yılları arasında Yeşiller Partisi’nden Wedel şehri Belediye Meclis Üyeliği görevi üstlenen Erkan İnak, Yeşiller Partisi Gençlik Teşkilatı ve ve Wedel Teşkilat Yönetimi’nde ve ayrıca 2014 yılında Bochum Ruhr Üniversitesi Parlamentosu’nda Yeşiller Yüksek Okulu Teşkilatı’nda da görev aldı. İnak, 2017 yılında Die PARTEI’ ye katıldı.

Irkçılık en büyük sorunumuz, amacım bunu daha çok gündeme taşımak”

Almanya’nın önümüzdeki genel seçimlerinde DIE PARTEI’nin yaklaşımı paralelinde, “açık, korkusuz, esprili” bir dille siyaset yapabilmek amacıyla Meclis’e girmeyi hedeflediğini belirten Erkan İnak şöyle konuştu: “Alman Meclisi neredeyse büyük bir tiyatroya dönüştü. Bunu en net ifade eden de DIE PARTEI. Bu yaklaşım bizim topluma biraz farklı gelse de Almanya’da doğup büyüyen bir Alman vatandaşı olarak buradaki bazı sorunları özellikle gündeme taşımak istiyorum. Bunların başında giderek içinden çıkılmaz hale gelen ırkçılık sorunu bulunuyor. Ayrıca parlamentoda sesi duyulmayanların sesi olmak ve etkili bir muhalefetle Alman hükümetini doğru hareketlere yöneltmede rol almak; sosyal eşitsizliklerin azalmasına yardımcı olacak çalışmalar yapmak ve parlamentoda son dönemde daha sık gündeme gelen yolsuzluk ve rüşvet konularına dikkat çekmek ana hedefim. Hükümetin bu alanlarda uyguladığı politikaları birçok insan yetersiz buluyor. Hem esnaf, öğrenci, öğretmen, işçi gibi farklı insan gruplarıyla hem de spor kulüpleri gibi yapılanmalarla sürekli dirsek temasındayım ve bu sorunları bizzat kendilerinden sıkça dinliyorum. Onların fikirlerini ve önerilerini hem parti içinde hem de parlamentoda daha fazla öne çıkarmak amacıyla çalışacağım.”

Wedel Futbol Barış Turnuvası’nın mimarlarından

Sporla yakından ilgilenen ve son olarak Kuzey Ren Vestfalya Bölgesi’nin Essen şehrinde SV Mesopotamia kulubünde hem oyuncu hem teknik direktör olarak görev alan Erkan İnak, Wedel Futbol Barış Turnuvası’nın da mimarlarından. Erkan İnak, kardeşi Ardıl Semih İnak’ın daha 12 yaşındayken fikir babalığını üstlendiği Wedel Barış Turnuvası’nın organizasyonunda da 15 yıl aktif rol aldı.

Babür'ün "Fırtınada Gençliğim" kitabı film oluyor Babür'ün "Fırtınada Gençliğim" kitabı film oluyor

Yeşiller’den DIE PARTEI’ye giden yol

Çevresinde ‘son derece sosyal bir kişilik’ olarak tanınan Erkan İnak, 2004 senesinde katıldığı Yeşiller Partisi’nden kuruluş değerlerinden giderek uzaklaşması nedeniyle ve son olarak da Baden-Württemberg Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann’ın “Asylkompromiss“ kararı sonrası 2014 yılında ayrıldı. 2017 senesinde DIE PARTEI’ye katılan İnak, partiye katılma motivasyonunu şöyle açıkladı: DIE PARTEI küçük bir parti. Hükümetin yürüttüğü politikalara karşı dürüst eleştirilerde bulunması, bunu alaycı ve esprili bir dil kullanarak yapmayı tercih eden yeni bir bakış açısı sunması ve korkusuz söylemleri partiye katılmamda büyük rol oynadı. Her ne kadar bizim toplumumuzda az tanınmış olsa da seçildiği yerdeki sahneyi iyi kullanıyor. Son olarak Avrupa Parlamentosu seçimleri için hazırladığı, Akdeniz’deki mültecilerin ölümüne yol açan Avrupa Birliği politikalarını göz önüne serdiği reklam filmini son derece etkili buldum. Başka bir örnek de sırf NPD’li Udo Voigt’a söz hakki verilmemesi için uğraşılırken Parti Başkanımız Martin Sonneborn’un, Udo Voigt’a söz vermek üzere söz alması. Bu politikacılar arasında çok rastlanan bir durum değil ve benim için kıymetli bir değer. DIE PARTEI bu ve bunun gibi birçok siyasetçinin duyulmasını ya da göz önüne serilmesini istemediği konuları Avrupa Parlamentosu’nda dile getiriyor.”