Emine SONUGÜR / HAMBURG

Camide de hasar oluştu

Gece yarısı Bahrenfelder Strasse'de altında cami ve üzerinde dairelerin bulunduğu binanın giriş katında çıkan yangın hafif atlatıldı. Bina sakinleri caminin yan çıkışından açık alana kaçtılar. Burada itfaiye erleri ve ilkyardım ekiplerince sağlık kontrolleri yapıldı. Camide ve binada hasar meydana geldi.

Kısa sürede farklı yerlerde

"Ateş şeytanı" denilen kundakçı, muhtemelen çöp kutularını ateşe veriyor veya çöp kutularına yerleştirdiği yanıcı maddeye hafif çarpmada yangına sebep oluyor ve bu esnada kaçmayı başarıyor. Ayrıca peş peşe Elbchaussee'de, Elbstrand'daki patikada ve Mottenburger Strasse'de, hepsi saat 2 ile 4 saat arasında yeni yangınlar çıktı. İlk bulgulara göre kimse yaralanmadı.

İki hafta önce dokuz yerde

Konu ile ilgi polis, yangının neden olduğu maddi hasarın henüz belirlenemediğini ve çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Gece boyunca yapılan arama çalışmaları henüz başarısızlıkla sonuçlandı ve kundakçının izine rastlanamadı. Daha iki hafta önce, Barmbek bölgesindeki bir kundakçı fail, 90 dakika içinde dokuz farklı yerde yangın çıkarmıştı. Konu ile ilgili bilgisi olanların ve şuçluların yakalanmasında yardımcı olabileceklerin 428 65 6789 numaralı polis telefonuna ihbarda bulunmalı istendi.