Hamburg doğumlu Cansu Özdemir, 2015 yılından beri Sol Parti (Die Linke) Eyalet Parlamentosu Fraksiyonu Eş Başkanlık görevini sürdürmektedir.

Kürt kökenli kadın siyasetçi Cansu Özdemir ikinci kez yeni dönemde de aday gösterildi. 

2008 yılından beri Sol Parti üyesi olan Özdemir, Hamburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında seçim çalışmalarının startını verdi. 

SOL PARTİ ADAYI CANSU ÖZDEMİR

Basın açıklamasında konuşan Özdemir 'Milletvekili olduğumdan bu yana Türk milliyetçileri tarafından sürekli tehdit ediliyorum. İki Türk MİT ajanını ortaya çıkardım ve polise bildirdim. Türkiye'deki insan hakları ihlallerini ve savaş suçlarını defalarca parlamentoya taşıdım ve Türkiye'deki muhalefetle dayanışmayı esas aldım. Roboskî Katliamı sonrası bölgeye gittim ve annelerin çocuklarının parçalanmış bedenleri üzerinde parmaklarını nasıl arayıp topladıklarına bizzat şahit oldum. Kobanê Devrimi sürecinde sınırda bulundum ve bundan sonra da sessiz kalmayacağım. Parlamentoda olduğum sürece bana oy verenlerin yanı sıra hiçbir ayırım gözetmeden haklı mücadelemi sürdüreceğim” dedi. 

Cansu Özdemir inandığı davanın mücadelesini vereceğini ayrıca bunun takipçisi olacağını ve hakkında birçok dava açılmasına rağmen asla yılmadığını, mücadelesine devam ettiğini söyledi. Basın toplantısının sonunda da kendisine destek veren herkese teşekkür ettiğini belirtti. 

Kürt ve Kürdistan sorunlarının yanı sıra; yabancı düşmanlığıyla mücadele eden Özdemir, kentteki konut, eğitim, sağlık ve diğer alanlardaki sorunlara ilişkin de çalışmalar yürütüyor. Özdemir parlemento kürsüsünde her zaman kürt halkının ve göçmen halkın sesi oldu. 

KÜRDİSTAN’LI VE DEMOKRAT ÇEVRELERDEN DESTEK

Basın toplantısında AGİF, KON-MED, Kürdistan Kominist Partisi, Şeyh Sait Camisi, Rojbin Kadın Meclisi ve Avakino Film Kollektifi kurum temsilcileri söz alarak Özdemir’in ortak adayları olduğunu belirtti.

KURUM TEMSİLCİLERİ:

‘Herkes Özdemir’in adaylığını desteklemeli’ 

‘Gücümüzü küçüksememeliyiz’ 

‘Özdemir parlamento’da vicdanımızın sesidir’ 

‘Kürt sorununun uluslararası mecralarda daha fazla gündeme gelmesi için Cansu Özdemir gibi siyasetçilere ihtiyaç var.’diyerek Özdemir’e desteklerini açıkladılar. 

ÖZDEMİR İÇİN SANATÇILARDAN DA DESTEK

Yönetmen ve Senarist Önder Çakar, Müzisyen ve Sinema sanatçısı Heja Nêtirk yeni dönemde de aday gösterilen Cansu Özdemir’in destekçisi olduklarını açıkladılar. 

A. Aslı Filiz / Hamburg