İstediği gibi oldu

Sevilen oyuncu, „Großstadtreviers“ adlı polisiye dizide yıllarca oynamış ve Hamburg'u en iyi şekilde tanıtmaya vesile olmuştu. Yaklaşık yedi yıldır yakalandığı amansız hastalığa karşı tedavi gören ünlü aktör evinde ölü bulunmuştu. Henüz 64 yaşında yaşama gözlerini yuman aktörün istediği gibi vasiyeti yerine getirildi.

Ünlüler kiliseyi doldurdu

Kentin sembolü St. Michel Kilisesi'nde düzenlenen cenaze töreninde kilisenin girişinden içerideki halıların üzerine kırmızı gül yaprakları dökülmüş ve siyasetten, sanat dünyasından iki bin davetli kiliseyi doldurdu.


 

Ayrıca dışarıda kurulan dev ekrandan binlerce hayranı aktöre veda etti. Kiliseye son olarak ünlü aktörün geride bıraktığı eşi kafasında bir örtü ile şapka, elinde 23 kırmızı gülden oluşan bir buketle 20 yıl önce evlenen Marion Fedder geldi.

Duygulu anlar yaşandı

Kırmızı güllerle kaplı tabutun önünde duygusal konuşmalar yapıldı ve 23 yıldır birlikte olan hayat arkadaşı dul eş her yıl için bir kırmızı gül tabutun üzerine bıraktı. Jan Fedder tarafından söylenen "La Paloma" şarkısı da dinlendi. Şarkıcı Jessy Martens, Fedder'in en sevdiği şarkıları seslendirdi. Oldukça duygulu anlar yaşandı. Tören sonrası kırmızı güllerle süslenmiş bir araca konulan Jan Fedder'in tabutu St. Pauli ve Reeperbahn üzerinden son yolculuğuna gönderildi ve Ohlsdorf Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Emine SONUGÜR / HAMBURG