Ertuğrul Yiğit

Toplantıda Türkiye kökenli milletvekillerinden Güngör Yılmaz parlamentonun dilekçe, spor ve olimpiyatlar komisyonuna, Kazım Abacı ise içişleri, sosyal, okul ve dilekçe komisyonu üyeliğine önerildi. 


Almanca hazırlık dersinde öldürülen öğrenci anıldı



Hamburg SPD Eyalet teşkilatı delegeleri, Eyalet Hükümeti'ni kurmak için Yeşillerle varılan koalisyon anlaşmasına onay verdiler.



Kentin Wilhelmsburg semtindeki Bürgerhaus Salonu'nda yapılan Olağanüstü Eyalet Delegeler Toplantısı'nda ilçe teşkilatlarından toplam 309 üye katıldı. Carola Veit başkanlığındaki Eyalet Divan Kurulu'nun yönettiği toplantı aynı gün Wilhelmsburg'daki Nelson-Mandela Okulu'nda meydana gelen şiddet olayında bıçaklanarak hayatını kaybeden 17 yaşındaki Afgan öğrenci için yapılan saygı duruşunun ardından başladı. Hamburg Belediye ve Senato Başkanı Olaf Scholz herkesi derin üzüntüye sokan olayın, günü gölgelendiğini belirterek, “Bir daha asla, hiç bir yerde yaşanmamasını diliyoruz” dedi.


307 oyla kabul edildi

Scholz koalisyon anlaşmasında SPD'nin sıkı bir pazarlık yaparak kentin gelişmesi ve refah düzeyinin artması için gerekli tüm çalışmaları hayata geçirecek bir zemin hazırladıklarını ifade ederek, anlaşma için delegelerin oylarını istedi. Kısa konuşmaların ardından anlaşma oylandı. Koalisyon anlaşması 307 “evet” oyuyla kabul edildi. Bir delege karşı oy kullanırken, bir delege de çekimser kaldı.


Toplantıda SPD adına bakanlık üstlenecek isimler de belli oldu. Buna göre Olaf Scholz Senato ve Belediye Başkanı olarak eyalet hükümetinin başında olacak. Eyalette çeşitli bakanlıklarını üstlenecek isimler ise şöyle: Dr. Peter Tschentscher (Maliye Senatörü), Michael Neumann (İçişleri ve Spor Senatörü), Frank Horch (Ekonomi, Ulaşım ve İnovasyon Senatörü), Detlef Scheele (Çalışma, Sosyal İşler, Aile ve Uyum Senatörü), Cornelia Prüfer-Storcks (Sağlık ve Tüketicileri Koruma Senatörü), Prof. Barbara Kisseler (Kültür Senatörü), Dr. Dorothee Stapelfeldt (Şehircilik ve Konut Senatörü) ve Ties Rabe (Okul ve Meslek Eğitimi Senatörü).

Güngör Yılmaz iki, Kazım Abacı dört komisyona önerildi



Bu arada Türkiye kökenli milletvekillerinden Güngör Yılmaz ile Kazım Abacı'nın da parlamentoda hangi komisyonlarda görev alacağı büyük ölçüde belli oldu. Partinin meclis grubu Yılmaz'ı parlamentonun dilekçe komisyonu ile spor ve olimpiyatlar komisyonu için önerdi. Vekilliğinin ikinci döneminde olan ve Parlamento grubunda Göç, Mülteciler ve Uyum politikası sözcüsü Abacı ise, ayrıca içişleri, sosyal, okul ve dilekçe olmak üzere dört ayrı komisyona önerildi.