Çok sayıda sivil toplum kuruluşları tarafından Hamburg'un çeşitli semtlerinde yapılan bilgilendirme toplantılarında ve dağıtılan bildirilerle Neonazilerin şehir merkezinde yürüyüş, gösteri yapmasını engellemek ve NPD'nin yasaklanması isteniyor.

 Sol Parti, VVN ve SPD’nin haftalar öncesinden Hamburg halkını duyarlı olmaya çağırğı açıklamalara, Hamburg Eyalet Başbakanı Olaf Scholz'da yaptığı yazılı bir açıklamada, 2 Haziran günü Neonazilerin Hamburg'da yerinin olmadığını göstermek amacıyla belediye binası önünde senato ve sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen etkinliğe tüm Hamburg halkını katılmaya çağırdı.

 Scholz, çok kültürlü ve barış içinde birarada yaşayan Hamburg halkının Neonazilere istediği gibi hareket etme olanağı vermeyeceğini ve Neonazi cinayetlerinin Alman halkı için utanç verici ve yüz karası olduğunu belirtti.

 Aşırı sağcılara karşı danışmanlık hizmeti vermek amacıyla kentin çeşitli yerlerinde stand kurup, toplantılar  düzenleyen İş ve Yaşam ''Arbeit und Leben'' kurumu  yetkilileri Tai Selegman ve Fabian Kaufmann, Hamburg Eyaleti Siyasi Eğitim Kurumu ''Landeszentrale für Politische Bildung'' ve Gençlik Danışma Merkezi ''Jugend İnformation Zentrum'' tarafından Finanzbehörde binasında düzenlenen toplantıya katılarak halkı bilgilendirdi.

 Göçmen kitle dernekleri üyelerinin ve temsilcilerinin bir-iki kişi dışında hiç ilgi göstermediği toplantıda Yetkililer, Neonazilerin okullarda ve gençlik eğitim merkezlerinde gençleri kendilerine çekmek için yaptıkları çalışmaları ve metodları anlattılar.