Kürtçe belgesel

Gösterim de dört adet Kürtçe Belgesel Filmi gösterilecek. Bu dört film de Kürtlerin özgürlük mücadelesi (Direnişi) değişik perspektiflerle perdeye aktarılmış.

Belgesellerde Kürt yönetmenler Kürt mücadelesini farklı açılardan tasvir eder. Sanat, direniş, feminizm ve anarşizm içerikli bu dört kısa belgesel filmi 8 şubatta Amargî’de gösterilecek.

Kürt yönetmenler Kürt mücadelesini, kadın sorununu ve sanata bakışını filme konu etmiş. 8 Şubat C.tesi gecesi direnişi, sanatı, feminizmi ve anarşizmi konu alan dört kısa belgesel filmi saat 20:00 de Amargî’de (Gängeviertel'de Fabrique, Valentinskamp 34a) gösterilecek.

Film gösterimi 08 şubat 20.00'da Amargî’de başlıyor.Giriş için toplanan fonlar destek için Heyva Sor’a bağışlanacak.

Gösterilecek belgeseller:

Qelereshk

(Karga)

21:09 dk

Yön: Shukri Muhammad

Bir Ezidi Ressam 2014 yılında DAEŞ ( İŞİD)’in elinden kaçmayı başarır fakat yine de sürekli olarak DAES’in tehditlerinden kaçamamıştır. Ezidi ressam günlük hayatında bile tehlike altındadır ama yinede sanatını bırakmayan ve kendi sanatını Kürt mücadelesini (Direnişini) tuvale taşımanın mücadelesini verir…

My Clayey Conception

(Konsepta Min a ji Bigêl)

3:00 dk

Yön: Zanyar Muhammadineku

Kil ile yaptığı çalışmalarda huzur bulan bir Kürt gazisinin kısa bir video portresi.

Evan: A Survivor’s Story

(Mayi Hikayesi)

18:50 dk

Yön: Rafiqfuad Yarahmadi

Bir Gazeteci, DAİŞ’e karşı savaşan Peşmergeleri takip ederken DAİŞ’in eline geçer. Daha sonra DAIŞ’in elinden kaçmayı başarır.

Bu belgesel filmi iltica prosedürünün zorluklarını ve sınırın her iki tarafında kalan aileleri göç ve haksızlığa uğrayan insanlar üzerine çekilmiş bir belgesel filmi…

Nu Jin

(Yeni Yaşam)

48:01 dk

Yön: Veysi Altay

Nu Jin, Kobane'deki YPJ taburunun etrafında toplanıyor ve hayatlarını tamamen devrime adamış olan kadınların gündelik yaşamlarını ve hikayelerin anlatıyor.

Hamburg / A.Aslı Filiz