Polisler hizmete başlıyor

Hamburg İçişleri Senatörü Andy Grote ile Eski Menajer Michael Boller, 19 polisin Pazartesi gününden itibaren göreve başlaması ve herkesin ihtiyaç duyulduğunda hemen yakınında bir polis memuru bulabileceğine dikkat çektiler. 

Yaşam kalite çizelgesi yükselecek

Silahsız görevli polislerin sokakların çok daha düzenli olması ve gerekli uygulamaların yapılıp yapılmadığını takip ve kontrol edecekleri kaydedildi. Konu ile ilgili İçişleri Senatörü Andy Grote, “Hedefimiz iyi ayarlayarak mahalle ve sokaklarda yaşam kalitesini artırmak amacındayız. Ayrıca vatandaşların istedikleri zaman polise gelebileceklerini hissettirmek istiyoruz” dedi.

Sorunları tespit etmek lazım
Uzun yıllardır bir yönetici olan Michael Boller ise, "Sorunları tespit etmek ve yardım etmek istiyorum. Sonuçta ben de bir vatandaşım ve nasıl hissedildiğini biliyorum. Ama sorunlar varsa çözümde vardır. Ama bazı çevreler bunlardan hoşlanmaz. Fakat gereken neyse yapılması için karşılıklı konuşarak ve anlayış kapsamında yapılır ve ben bundan yanayım her zaman yardıma hazırım” ifadelerini kullandı.

Sandalye ve masa düzeni

Özel görev yapacak polislerin restoran önlerinde sokağa konulan masa ve sandalye düzeni, yeşil alanlara çöp bırakılması, parkların kirletilmesi, araçların yanlış park etmesi gibi bazı uygulamaları takip edecekleri ve fotoğraflayacakları belirtildi. Yeşil alanların korunması, mahalle ve sokakların düzenli olması için görev yapacakları ve 2020 yılına kadar bu yönde görev yapacak polislerin sayısı 100'e çıkarılması planladığı belirtildi.

Emine SONUGÜR