Sporla uyum projesi “Spora hoş geldiniz” için 800 bin euro ek bütçe

Hamburg'a sığınan mültecilerin topluma uyumunu desteklemek için “Spora hoş geldiniz” adı altında, Alman Olimpik Spor Birliği (DOSB) tarafından geliştirilen spor yoluyla uyum projesi için, 800 bin euro ek bütçe sağlanacak. Mültecilere yönelik çalışmalar yapan spor kulüplerinin faydalandığı proje üzerine hazırlanan ek bütçe önergesi yakında parlamentoya sunulacak. Sporun henüz Almancayı bilmeyen farklı kültürden ve kökenden insanları birleştirici ve kaynaştırıcı özelliğe sahip olduğu düşüncesinden hareket ederek geliştirilen projeye ilgi büyük. Şimdiye kadar 30 spor kulübünün mülteciler için spor faaliyetleri düzenleyerek projeden yararlandıkları belirtilirken, talebin yoğun olması nedeniyle ek bütçe sağlanmasının gündeme alındığı açıklandı.


Rathaus Pasajı tadilattan geçirilecek

Rathaus Meydanı'nın altında bulunan Rathaus Pasajı'nın kapsamlı tadilatı için SPD, Yeşiller, CDU ve FDP ortak önerge verdiler. 1998 yılından beri hayır ve hizmet kurumu Diakonie tarafından işletilen pasajda, sosyal bir proje bazında, uzun süre işsiz kaldıktan sonra, iş hayatına atılanlara çok düşük kiralarla kendi işlerini kurma imkanı tanınıyor. Yeraltı pasajını daha cazip hale getirmek için gerekli tadilat çalışmaları toplam 3,5 milyon euroya malolacak. Pasajın farkındalığını artırmak için, pasajdan cam konstrüksiyonla Alster tarafına doğru görkemli bir çıkış yapılacak. Pasaj tadilattan sonra çeşitli kültürel ve sosyal etkinlikler için de daha kullanımlı hale gelecek.

Holsten Bira Fabrikasının taşınmasıyla Altona'da yeni yerleşim alanı açacak

Altona'da bulunan Holsten Bira Fabrikasının Hausbruch'a taşınması kesinleşti. Holstenstrasse üzerindeki dev alan şirketin taşınmasından sonra Hamburg'un en gözde muhitlerinin başında gelen Altona'da yeni bir yerleşime açık alan oluşacak. Hazırlanan taslak çalışmasına göre şimdiki fabrika alanında bin 500 konut için yer mevcut olduğuna işaret edildi. Holstenstrasse tren istasyonuna çok yakın mesafedeki alanda yapılacak konutların üçte birinin sosyal konut olacağına dikkat çekildi.

Kentin oksijen deposu Wandse Ormanlığı gezi şeridi yenilenecek

Kent merkezinin çok yakınında bulunan Eilbektal ile Wandsbek Mühlenteich'ı bağlayan Wandse Ormanlığının gezi şeritleri, oyun, park ve dinlenme tesisleri yenilenecek. SPD ve Yeşiller tarafından parlamentoya sunulan önerge doğrultusunda geniş yeşil alanıyla kentin oksijen deposu olan Wandse Ormanlığındaki gezi şeritlerini, dinlenme ve çocuk parkı alanlarını yenilemek için 300 bin euroluk bir bütçe talep edildi. İçinde bulunan çocuk oyun evi nedeniyle özellikle çocuklu aileler için önemli bir yer olan Wandse Ormanlığının yenilemeyle cazibesinin artacağı yapılan konuşmalarda vurgulandı.

Aile içi şiddete karşı “StoP” projesi parlamentoya sunuldu

Hükümet koalisyonu ilçe bazında geliştirilen ve uygulanacak olan “Aile içi şiddetsiz bir ilçe” isimli projeyi parlamentoya sundu. Aynı ilçe ve mahallede yaşayan insanları muhtemel aile içi şiddet vakalarında duyarlı kılmak amacıyla geliştirilen proje, pilot uygulama olarak Steilshoop ve Horner Geest semtlerinde uygulanmıştı. Bu semtlerde elde edilen olumlu tecrübelerin ışığında, şimdi yeni bir atılımla diğer ilçelerin de projeye dahil edilmesi hedefleniyor.

-----------------------------------------------------

Not: Hamburg Eyalet Parlamentosu'nun “Şeffaf siyaset, şeffaf parlamento, şeffaf yönetim” ilkesi doğrultusunda herkes milletvekilleri, parlamento gündem maddeleri, tutanakları, komisyon çalışmaları, önergeleri hakkındaki bilgilere

www.hamburgische-buergerschaft.de internet adresi üzerinden ulaşabilir. Parlamento oturumunu bizzat parlamentonun seyirci localarından takip etmek isteyenler oturum saatinde kimlikleriyle Hamburg Belediye Sarayı'na (Rathaus) gelip “izleyici giriş kartı” alabilirler. Sadece kalabalık grupların ziyaret öncesi bunu parlamentosunun halkla ilişkiler dairesine bildirilmesinde fayda var.


Parlamentonun bir daha ki oturumu 13 ve 14 Temmuz günleri, saat 15.00'de.