Avrupa'nın çeşitli kentlerinde Türklere ait cami ve kuruluşlara hafta sonundan bu yana düzenlenen taşlı ve molotofkokteylli saldırılar sürüyor.

Almanya'nın Hamburg kentindeki sol ve alternatif çevrelerin yoğun olarak yaşadığı Schanzenviertel semtindeki Susannenstraße'de bulunan  "Pamukkale" restoranına dün gece birisi maskeli iki kişi tarafından boyalı ve taşlı saldırı gerçekleştirildi.

Restoranın dış cephesine sprey boya ile "Afrin için savaş" ile "PKK" ve "YPG" sembollerinin yazıldığını ve olayla ilgili polis tarafından soruşturma başlatıldığı açıklandı. 

Saldırı sırasında restoranda müşterilerin bulunduğunu belirten polis yetkileri, olayda yaralanan olmadığını ifade etti.

TSK'nın 20 Ocak tarihinde Afrin'e yönelik havadan ve karadan başlattığı "Zeytin Dalı Operasyonu" ile ilgili olduğu ileri sürülen taşlı ve boyalı saldırı öncesi şehir merkezinde yüzlerce kişinin katıldığı bir protesto yürüyüşü gerçekleşmişti.

Hatırlanacağı üzere son günlerde aralarında Berlin, Hannover, Itzehoe ve Grabsen'in de bulunduğu birçok kente 'Afrin için savaş propagandası yaparak, TSK için dua okuttuğu' ileri sürülen DİTİB camilerine ve çeşitli Türk işyerlerine yönelik benzeri saldırılar düzenlenmişti.