Farklı dernekler ortaklaşa düzenledi

Kentin Altona semtinde Hospitalstr. 111, Haus 7 önünde bulunan parkta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yoğun katılımla gerçekleşti. T.C. Hamburg Başkonsolosluğu Himayesinde, eğitim, kültür, spor, dans gibi farklı faaliyetler gösteren çok sayıda derneğin katılımıyla ortaklaşa muhteşen bir etkinlik düzenlendi.

Açık havada yoğun katılımla

Almanya'da on binlerce kişi ırkçılığı protesto etti Almanya'da on binlerce kişi ırkçılığı protesto etti

Havanın güneşli ve sıcak olmasının da etkisi olduğu görülen açık havadaki etkinliğe veliler çocuklarıyla birlikte akın ettiler. Çörek, börek, pasta gibi Türk mutfağının leziz yemeklerininde satıldığı etkinlikte, değişik kurum ve kuruluşlar stant açıp tanıtımlarını yaparken, çocuklara balon gibi minik hediyelerde dağıttılar.

Çocuklar farklı gösteriler sergiledi

Saygı duruşu ve Türkiye, Almanya milli marşlarının çalınmasıyla başlayan etkinliği piyanist-şantör Aytun Ede yönetti. Daha sonra çocukların folklor, tiyatro, dans gösterileriyle devam eden etkinlikte çocukların anlamlı seslendirdekleri şiirlerde büyük bir keyifle dinlendi ve çocuklar büyükler tarafından bol bol alkışlandı.

Program gün boyu devam etti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 102 yaşında olduğunun altı çizilirken, çocuklar yarının geleceği olduğunada dikkat çekildi. Farklı uluslardan da yoğun katılım olduğu gözlenirken, çocuklara boyama, resim çizme, futbol gibi farklı oyunlarda düzenlendi. Veliler çocuklarıyla birlikte bütün gün keyifli vakit geçirirken şenlik saatlerce devam etti.

Emine SONUGÜR / HAMBURG