Hamburg ve Çevresi Atatürkçü Düşünce Derneği (HADD) düzenlediği Genel Kurul'da tek başkan adayı olan Zeynep Arslan oyların çoğunluğunu alarak başkan seçildi.

Kentin Altona semtinde bulunan Hospitalstrasse 111, TGH Haus 7 Salonu'nda gerçekleşen Genel Kurul'a yoğun katılım olurken 38 seçme hakkı olan üyede hazır bulundu.

Tek başkan adayı

Divan başkanlığına Hamburg ve Çevresi Türk Toplumu (TGH) Başkanı Mesut Sipahi, Divan üyeliğine Erkan Erçin ve Namık Yener seçildi.

Eski yönetimin aklanmasından sonra tek başkan adayı olan Zeynep Arslan hedeflerini şöyle sıraladı: "HADD’yi şu an bulunduğu noktadan daha ileri yerlere taşıyacağımıza inancım sonsuzdur. Tabii bunu ancak sizlerin ve seçilecek yeni yönetimin desteğiyle başarabileceğimin de bilincindeyim. Yani, önce hep birlikte hayal kuracağız ve daha sonra yine birlikte, el ele, yürek yüreğe bu hayallerimizi gerçekleştireceğiz. Başkanlığa layık görülmem durumunda, HADD kurumunda tüm yapıcı eleştirilere açık olabileceğimiz, çalışmalarımızın yakından takip edilebileceği şeffaf bir yönetim oluşturacağız”

Birlikten güç doğar

Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Birlikten güç doğar. Hedeflerimiz arasında, üye sayımızı önümüzdeki iki yıl içinde en az iki katına çıkarmak da bulunuyor. Üye kazanımına engel olabilecek sebepler için zemin oluşmasına engel olacağız. Zira, yeni üyeler ve yeni fikirlerle daha güçlü olabilir, daha sağlam adımlarla ilerleyebiliriz. Birlikten güç doğacağını unutmayalım. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yakışır şekilde 19 Mayıs etkinliğimizi, dışarda, Alman toplumu ve diğer göçmen topluluklarının da katılımıyla daha geniş çapta, bisiklet turu şeklinde tüm Hamburglularla birlikte kutlayabiliriz. Atatürk’ü Almanlara ve toplumun diğer kesimlerine anlatmanın yolu sadece salonlardaki etkinlikler olmamalıdır. Onlarla iç içe, farklı etkinliklerle Atatürk’ü anlatma düşüncesiyle hareket etmeliyiz. Örneğin Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ cümlesinin savaş değil, dünyaya barış çağrısı olduğunu anlatmak da onu anlatmak demektir”

Oyların çoğunluğunu aldı

Tek aday olan Zeynep Arslan 38 delegeden 21'nin oyunu alarak başkan seçildi. Yönetim kurulu üyeleri ise, Mehtap Gökçe Kaplan (1.B. Yardımcısı), Azmi Çelik (2. B. Yardımcısı), Şuayip Karakuş (Kasacı), Murat Cömert, Şenol Keser, Hülya Keser, Hatice Birinci, Pembe Koçoğlu (Asil üyeler), Ahmet Birinci, Recep Kaprol, Yurdal Arslan (Yedek üyeler). Denetleme Kurulu ise, Celal Cengiz, Coşkun Coştur, Atilla Arkuç, Naci Kayran'dan oluşuyor.

Seçim sonrası yeni HADD Başkanı Zeynep Arslan kendisine gösterdikleri güvenden dolayı üyelere teşekkür etti ve öncesinden daha hızlı bir şekilde çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

Emine SONUGÜR / HAMBURG