Almanya'nın yaşayan önde gelen edebiyatçı Günter Grass'ın St. Georg hastanesine kaldırıldığı öğrenildi. Eşiyle birlikte hastaneye giden Grass'ın sağlığında acil bir durumun olmadığı belirtildi. Konuya ilişkin açıklama yapan hastaneye yetkilileri ise Grass'ın en az birkaç gün hastanede kalacağı ve bazı tetkiklerden geçeceğini bildirdiler.

Alman basınına yansıyan bilgilere göre ise Grass'ın kalbinde rahatsızlığı var ve durumu şimdilik iyi. Geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı bir şiirde İsrail'in nükleer politikasını eleştirdiği için Tel Aviv yönetiminin "istenmeyen kişi" ilan ettiği Gras'a karşı Almanya'daki bazı çevreler de linç kampanyası başlatarak "İsrail'den özür dile baskısı" yapmıştı.

Sosyal Demokrat Parti (SPD)nin de "Artık seçim çalışmalarımıza katılmayacak" açıklamasına rağmen geri adım atmayan Grass, "Ne söylemem gerekiyor" adlı şiirinde Almanya'nın İsrail'in nükleer savaş planına savaş denizaltıları sevkiyatıyla desteklemesini de kınamıştı. Eleştiriler karşısında sessizliğini bozan Grass ise İsrail'in dışında şimdiye kadar Doğu Almanya Cumhuriyeti ve Burma'nın kendisine giriş yasağı koyduğunu açıklamıştı.

1999 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan Günter Grass, ilk olarak 1959 yılında kaleme aldığı "Teneke Trampet" adlı romanıyla büyük ilgi gördü. Aynı zamanda demokrasi ve barış mücadelesinin önemli isimlerinden biri olan Grass, 2006 yılında da 17 yaşındayken Nazi subay birlikleri SS üyesi olduğu ortaya çıkmış, uzun süre gündemde kalmıştı.