Hamburg Türk Toplumu Başkanı ve Yeşiller Partisi eyalet milletvekili adayı Nebahat Güçlü'ye, 18 Ocak tarihinde Bozkurtlar olarak bilinen MHP'nin yurtdışı teşkilatı Türk Federasyonu'nun, "Kültür ve Ülkü Şöleni" toplantısında, partisinden habersiz olarak konuşma yaptığı için "adaylıktan çekil" çağrısı gelmişti. Güçlü gittiği toplantının Bozkurtlar tarafından düzenlendiğini bilmediğini iddia etmişti.



KONUŞMAK İÇİN GİTTİĞİ ADRESİN ÜLKÜCÜLER OLDUĞUNDAN HABERSİZMİŞ

Duvarlardaki Türkeş ve Bahçeli resimleri, kurt başlıklı işaretlerle atılan sloganlar, Mustafa Yıldızdoğan'ın türküleri ve MHP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Cemal Çetin'in konuşmasına rağmen, nedense gerçek olmayan iddiasını sürdürmüştü. Yeşillerden gelen baskının yoğunlaşması, partiden ihraç için mahkemeye başvurulmasının kamuoyuna yansıması ve TGH'daki 9 yönetim kurulu üyesınden 4'ünün "siyasetin gölgesinde başkanlık olmaz" eleştirisini dile getirerek istifa etmesi sonrası ise, önceki iddiayla çelişen bir başka açıklamaya yer vermişti.



2008'de toplantı yapılan yer Ülkü Ocağı değil, Koordinasyon Kurulu adresidir

İŞTE 'YANILTMA AMAÇLI' OLDUĞU BELİRTİLEN O AÇIKLAMA

"
2008 yılı Hamburg eyalet meclisi seçimleri öncesinde de tüm diğer büyük partilerin adaylarıyla birlikte sözkonusu derneğin kendi ofisinde yapılan etkinliklerine katılmıştım. O zaman bu davet partim üzerinden bana ulaşmıştı. Bugün olduğu gibi o zaman da derneğin sağcı, milliyetçi duruşu olduğunu biliyordum. Ama bugün olduğu gibi o zaman da Bozkurt’lara olan yakınlıklarıyla ilgili bir bilgim yoktu. Bundan bağımsız olarak, 2008’den beri dernekte ve ona yakın olan MHP’de herhangi bir radikalleşme tespit etmediğim gibi bunun aksine daha ılımlı bir tutum sergilediklerini gözlemledim." 



NEBAHAT GÜÇLÜ KAMUOYUNU NEDEN 'YANILTMAK' İSTİYOR ?

Avrupa Postası'na telefonla ve yazılı gelen bilgilere göre Güçlü'nün 2008 yılıyla ilgili sözünü ettiği adres Ülkü Ocağı değil. O adresle organik olarak da hiçbir bağlantısı olmayan, içinde 60'a yakın spor, yöresel, siyasi ve cami derneklerinin bulunduğu bir çatı kuruluşudur ve ismi de Koordinasyon Kurulu'dur. Hammerbrock adresindeki giderleri Türk Konsolosluğu tarafından karşılanan ve daha sonra fesh edilen bir derneği, Bozkurtlarla ilişkili olarak tanımlayan Güçlü, başta Başkanı olduğu Hamburg Türk Toplumu'nu (TGH), partisi Yeşilleri ve geniş kamuoyunu mu yanıltmak istemektedir? O tarihlerdeki Ülkü Ocağı Altona semtindeki Max-Brauer Allee adresindedir.

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ

Peki Nebahat Güçlü tüm bunlara rağmen neden kamuoyunu bile bile yanıltmak istemektedir? Cevabını kendisi vermelidir. Politik hırslar için bilinçli olarak doğru olmayan bilgiler yerine, gerektiğinde öz eleştiri vermek de bir erdemlilktir. Hamburg basını ve kamuoyu Nebaha Güçlü'ye karşı linç kampanyası yürütüyor iddiasıyla sözüm ona bir türden mağduriyet rolüne bürünmekle, kimseler kendilerini aklayamazlar.  Türkçe basından konuyu bilmelerine rağmen kimselerin bu durumu dile getirmemesi de başka bir gerçekliktir. Güneş balçıkla sıvanmaz.