Hamburg'da geçmişte yaptığı sosyal ve kültürel çalışmalarla yakından tanınan ve 15 Mayıs tarihinde vefat eden 73 yaşında Gökten Küçük ailesi, yakın dostları ve sevenleri tarafından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Sosyal çalışmalar yapmıştı

Gökten Küçük uzun yıllar yaptığı çalışmalarla özellikle Hamburg'da yaşayan Türkler tarafından tanınmaktaydı. Küçük, Hamburg Türk Toplumu (TGH) kurucu üyelerinden ve Hamburg ve Çevresi Atatürkçü Düşünce Derneği (HADD) kurcularından aynı zamanda uzun yıllar derneğin başkanlığını yürütmekle kalmayıp sosyal çalışmalara her zaman destek vermişti. Adnan Gökten Küçük yakalandığı hastalığa yenik düşüp vefat etmesi ailesi ve dostları arasında büyük üzüntü yaratmıştı.

Tören düzenlendi

Adnan Gökten Küçük'ün cenazesi DİTİB Merkez Mescid-i Aksa DİTİB Camiide aile üyeleri, Hamburg Başkonsolosu Fatih Ak, sivil toplum temsilcileri ve dostlarının katılımıyla cenaze namazı kılındı. Daha sonra Öjendorf Müslüman Mezarlığına götürülen cenaze burada dostlarının gözyaşları arasında toprağa verildi. Ardından merhum Adnan Gökten Küçük için TGH binasında bir anma töreni yapıldı. Küçük'ün çalışmaları ve hayatı üzerine resimler ve bilgiler aktarılarak anıldı.