Heyecanlı bir gruba konuşma yapan Hamburg ve Schleswig Holstein CHP Birliği Başkanı Erkan Erçin, „6 gündür tüm baskı ve şiddete, yalana, manipülasyona ve sansüre rağmen direnişi dalga dalga büyütenlere, sokak sokak direnenlere ,meydanları özgürleştirenlere, köprüleri aşanlara, evini, okulunu direnişçilere açanlara selam olsun. „ açıklamasıyla sözlerine başladı.


Aralarında Altona Meclis üyesi Behçet Algan (SPD) , Yusuf Uzundağ ( Yeşiller) ,Alevi Kültür Merkezi ikinci Başkanı Mahmut Erdem, AABF Kuzey Almanya Bölge başkanı Cengiz Orhan ile CHP Hamburg ve Schleswig Holstein Birliği ikinci başkanı Murat Aslan ve Yönetim Kurulu üyelerinin de bulunduğu basın açıklaması esnasında çoğu kez yaşandığı üzere Başkonsolosluk binası önünde sessizlik hakimdi.


Konuşmasını „Gezi Parkı, Taksim’dir, Reyhanlı’dır,özgürlüktür. AKP’nin saldırılarına ve devletin tüm baskılarına karşı bir direniştir.

Bu direniş sadece doğaya sahip çıkma değil, aynı zamanda ülkedeki tüm baskıcı, anti-demokratik uygulamalara ve dayatmalara karşı artık “yeter” diyenlerin isyan, öfke ve dayanışmasıdır“ şeklinde devam ettirdi.


Başkan Erkan Erçin’den sonra, Yönetim Kurulu üyesi Erhan Erdoğan’ın almanca konuşmasıyla  kısa süreli gösteri „Hükümet istifa“ , Kahrolsun AKP Faşizmi“ sloganlarıyla son buldu.