Hamburg balık pazarı olarak bilinen Fischmarkt yakınındaki evinde ziyaret ettiğimiz Ferah Hanım (44) yaşama bağlı, heran gülen cıvıl cıvıl biri olarak karşımızda oturdu. Hastalığın verdiği dirençsizlikten olsa üşüdüğü için üzerine battaniye örtmüştü. Karşısında o'nun her hareketini dikkatle izleyen ergenlik çağına yaklaşmış iki kızı, yeğeni ve doku tipleme kampanyasını gece gündüz demeden her etkinlikte ve toplantıda sürdüren kız kardeşi oturmaktaydı. Ferah Güzel hastalığına rağmen yaşam ümidini hiçbir gün elden bırakmamış.

Kampanyaya destek verenlerin başında Klosterschule'deki yöneticilerin fedakarca dayanışmalarını, kapılarını kendisine açarak dış dünyaya bakan yeni bir umut penceresine kavuştuğunu gururla anlatıyor.

NAZIM HİKMET EN ÇOK SEVDİĞİM YAZARDIR



Kitap okuma, resim yapma ve dans etmeyi hobisi olarak anlatan Ferah Güzel'in evinin bir duvarı tamamen türkçe ve almanca kitaplarla süslenmişti. En çok kitaplarını severek okuduğu yazarın, Nazım Hikmet ve Stefan Zweig olduğunu söylemekten ayrı bir kıvanç duymaktaydı.

TÜRK KONSOLOSLUĞU VE DERNEKLER DUYARSIZ DAVRANDILAR


Alman yardım kuruluşların, tek tek bireylerin  ve sivil kitle örgütlerinin oldukça yardımsever davrandıklarını vurgulayan Ferah Hanım, Türkiyeli çevrelerin tutumu nasıl oldu, konsolosluktan herhangi bir yardım eli uzatıldı mı? sorumuza, "tek kelimeyle midem bulanıyor" cevabını verdi. Hiçbir resmi yetkilinin kendilerini aramadığını üzülerek belirtti. Kaç kez başvuru yapmalarına rağmen, ne TGH'nin, ne TÖDER ve çeşitli spor kulüblerinin kensine yardım eli uzatmadığıni üzülerek açıkladı.

"KİM OLURSAN OL AMA BUGÜN YANIMA GEL"


Ferah Güzel şair deyişiyle kan örneği vereceklere böyle çağrı yapıyor. Dokusuna uygun bir kök hücrenin bulunmasını dört gözle bekleyen Ferah Güzel, insanların bu konudaki bilgi eksikliğinden dolayı çekingen davrandıklarını belirtiyor. Bugüne kadar iki kez kemoterapi görmüş.

Liseyi bitirmeden 17 yaşındayken Hamburg'a yerleşen ve geçen yılın Mayıs ayındaki kanser teşhisi konmadan oldukça neşeli, hareketli bir yaşam tarzına sahip olan Ferah Güzel, Arnavut kökenli ve İstanbul doğumlu olduğunu gururla dile getiriyor.

KEMİKLERİ CAM GİBİ KIRILIYOR


Ferah Güzel'in kemikleri bir cam misali en küçük yanlış hareket esnasında kırılmakta. Görüşmemiz esnasında karşısında kendisinin her hareketini dikkatle izleyen iki kızı için " Yavrularım bu yaşta , benim tüm sorumluluklarımı üstlenmek durumunda kaldılar, adeta bugünden yarına büyüdüler, büyümek zorunda kaldılar" diyerek yaşam koşullarının kişilerin hayatını nasıl değiştirdiğini ifade etti.

"Lütfen kanını test ettirmeye gel,

Yardıma ihtiyacım var

KURTAR BENİ" kampanyasında kan örneği verme adresi olarak;


Ganztagsgymnasium und Kulturschule klosterschule Westphalensweg 7 20099 Hamburg,

(Berliner Tor S/ U bahn yakını) verilmektedir.