Çalışkan temposuyla birçok çevrenin sempatisini kazanan, göçmenlik koşullarında yaşayan yeni nesil gençlere sanat ve edebiyat dalında olumlu bir örnek teşkil eden Esma Arslan, başarı grafiğinin yükselmesi ve sanat çalışmalarındaki mektepli değil de, çekirdkten yetişen " alaylı yazar" olmasıyla da dikkatleri çekmeye devam etmektedir.

 Esma Arslan'ın basına gönderdiği yazılı açıklamadan bir bölüm yayımlıyoruz.

"Yarım Kalan Aşk" adli kitabımı tanıtırken vermiş olduğum sözü yerine getirdiğim bilgisini sizlerle paylaşmaktan onur duyarım. Kitabımdaki aşk yarım kalsa da benim kalbimdeki hayvan sevgisi ve bu yönde vermiş olduğum söz, geçen haftaki girişimimle tamamlanmıştır.

Kitabımın satışından elde etmiş olduğum 1000 Avro'luk geliri, sokak hayvanları yararına Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği'nin banka hesabına göndermiş bulunuyorum. ( Basına gönderilen açıklama ekinde bağış makbuzununun belgesi olmasa da ciddiyetine inanıyoruz ) Bu yardımlar bununla sınırlı kalmayacak ileride de bu bağışlar devam edecektir.

Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği yetkililerinden gelen "Yaz aylarında okulların kapanmasıyla kuru mamaya daha fazla ihtiyaç duyduk. Haftanın 3 günü günde en az 10 paket mama harcıyoruz ve maddi açıdan kısıtlıyız. Esma Hanım'ın desteğiyle 65 paket 15'er kiloluk mama satın aldık. Bu da 3 haftalık mama ihtiyacımızı giderecek. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" cevabını da sizlerle paylaşmak istiyorum." açıklamasını Hamburg Edebiyat Atölyesi Kurucusu Esma Arslan imzasıyla yaptı.