Alman Bild gazetesinin manşetten verdiği habere göre Belediye Sarayında staj yaparken tanıştığı erkek arkadaşı Lukas F ile dört yıl birlikte yaşadığı ve beş hafta önce de evlendiği belirtildi.

58 yaşındaki eşcinsel Ole von Beust‘un, kendisinden 36 yaş küçük üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Lukas isimli bir erkekle gizlice nikah kıymasını  Bild Gazetesi manşetten verdi.

 KISA SÜRE ÖNCE EVLENDİK

Eşcinsel olduğunu 2003′te açıklayan ve bu evliliği doğrulayan Ole von Beust, “Evet, kısa süre önce nikah dairesindeydik” dedi.

Almanya’da bir süre önce yapılan yasal değişiklikle eşcinsellere, aynı cinsten olanlarla evlenme hakkı tanınmıştı. Ancak bu çiftlerin evlat edinme hakkı bulunmuyor. Ole von Beust, eşcinsel evliliği, “Homoseksüel çiftler, birlikteliği resmileştirerek sürekli bir bağ kuruyorlar ve karşılıklı sorumluluk alıyorlar” diye konuştu.

 BÜYÜKELÇİ TANITMIŞTI

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, geçen yıl mart ayında yapılan bir toplantı ile Başbakanlık- Türkiye, Yatırım, Destek ve Tanıtım Ajansı’na danışman olarak Ole von Beust’un getirildiğini duyurmuştu. Beust da, Hamburg’da başbakanlık yaptığı dönemde bir çok Türk’ü ve Türkiye’ye yaptığı ziyaretler sırasında bu ülkeyi tanıma imkanı bulduğunu söylemişti.

TÜRKİYE SEÇTİ

Beust, Türkiye ekonomisinin hızla büyümesinin yanı sıra Alman şirketlerinin bu ülkeden, Afrika ve Arap ülkelerine açılabilmek için de faydalanabileceğini ifade etmişti. Ayrıca kendilerinin hem danışmanlık yapacağını, hem de Alman şirket yetkilileriyle görüşerek Türkiye’deki imkanları tanıtmaya çalışacaklarını belirten Beust, bu konuda Türk tarafının kendilerini profesyonelce seçtiğini söylemişti.