Haber Merkezi

 

El Ele Engelliler Derneği'nin davetlisi olarak, Erasmus öğrenci değişimi programı kapsamında, Hamburg’da 3 ay staj yapan Tokat / Erbağ doğumlu, Fatmanur Duran’a veda yemeği verildi. El Ele Derneği üyesi Perihan Çelik’e ait Mahzen Türküevi'nde (Bahrenfeld) verilen veda yemeğine bir grup dernek üyesi katıldı.

 

Yemekte kendisine dernekten değişik hediyeler, teşekkür plaketi  ve çiçek takdim edildi. Veda yemeğinde bir konuşma yapan El  Ele Derneği Başkanı Ali AkdemirÖzellikle Üniversite eğitiminde engellilerle ilgili bölümü tercih etmiş olmasından dolayı Fatmanur’u tebrik etti. Ayrıca, staj döneminde Hamburg’daki hizmetlerinden ötürü kısa zamanda kendisini çevresine sevdirdiğini dile getirerek , geleceğe yönelik eğitim, iş ve özel  hayatında başarılar diledi.

 

Fatmanur Duran’da veda yemeğinde duygusal içerikli bir konuşma yaparak kendisine staj olanağı sunan El Ele Derneği'ne ve dernek Başkanı Ali Akdemir’e teşekkür etti. Sözlerini, „ Hamburg’da çok güzel dostlar tanıdım, ayrıca bana evini açan ikinci Annem olarak gördüğüm  İnci Hakbilen’e de sonsuz teşekkür ediyorum „ diye sürdürdüğü konuşmasında, derneğin engel tanımayan engel (siz) korosunda yer alan, Can’ı, Zeyno'yu, Onur’u tanımaktan duyduğu memnuniyetini  dile getirdi.

Hamburg, yaşamıma unutulmayacak güzellikler kattı

 

Stajer Fatma Nur Duran'ın Hamburg El Ele Derneği bünyesinde engelli çocuklarla kurduğu sıcak diyaloğun, örnek teşkil ederek dernek çevresinde  takdirle karşılandığı açıklandı.  Fatmanur'un  vedalaşması esnasında dernekteki engelli çocuklardan Can, Onur ve Zeyno'nun gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.

Dernek Başkanı Ali Akdemir havaalanında yaptığı kısa konuşmasında şunları söyledi " Fatmanur Duran’ı Hamburg’ta kaldığı sürede, başta engelliler iş atölyesi, engelliler meslek hazırlık okulu, engelli bakım evleri ve engelli yurtlarını gezdirerek, onun Almanya'daki engellilerin hakları ve yaşam tarzları konusunda pratik bilgisinin artmasına katkı sağlamaya çalıştık".

Duran, üç aylık stajı sonrası Hamburg’dan ayrılırken havalimanında yaptığı konuşmasında  „ yüreğimin bir köşesinde Hamburg’da yaşadığım güzellikler ve güzel insanlar hep var olacaktır. Belli olmaz okulum bittiğinde belki bir gün Hamburg'a öğretmen olarak geri dönebilirim „ dedi.