Hamburg'da Theater Sahne Hamburg tarafından „Derwisch Erzaehlt – Derwiş anlatıyor“ adı altında Aret Aleksanyan takma adı Derwiş, anlatımlarıyla izleyicilerini Doğu'nun muhteşem dünyasına sürüklüyor.

Hikayeler büyüleyecek

Derwiş, birbirinden güzel hikayeleri anlatırken dinleyenleri ve izleyenleri Doğu'nun en güzel ve uzak köşelerine kadar götürecek. Hikayeleriyle dinleyicilerini bir hayal gücü örtüsüyle dolduracak, kahvenin kahvelerine, kahvenin ve kakule gibi baharat kokusunun gül ve portakal çiçeği kokusuyla, çaya kadar birleştirici olacak. Derwiş, masal, hayal, tarih gibi güzel anlatımlarıyla çok farklı bir etkinlik sunacak. Bunları anlatırken hem, güldürecek, hem düşündürecek ve uyumun tersinden muhteşem anlatımlarıyla herkesi büyüleyecek.

Bu yıl kuruldu

Hamburg‘da Mayıs 2018'de kurulan Theater Sahne Hamburg, yedi yıl önce Avusturya‘nın Viyana şehrinde Theater Sahne Wien olarak hayat bulan ve bugüne kadar sahnelenen bir çok oyunu seyirciye başarıyla ulaştıran Theater Sahne’nin bir uzantısı olarak kurulmuştur. Ve paylaşım, ortaklaşa üretim prensipleri ile çalışmalarını planlayarak, sanatın olmazsa olmaz kendi dinamiklerini de gözeterek çalışmalarına başlamıştır. Theater Sahne, kuruluş tarihinden beri tiyatronun deneysel yönüne ağırlık vererek ‚Tiyatro Atölyesi‘ projesi ile eğitim vermektedir. Bu atölye çalışmalarının Hamburg‘da da ön planda tutulması amaçlanmaktadır. Atölye katılımcılarının yapılacak çalışmalarla; yaratıcılık ve estetik gelişimi, eleştirel düşünme, birlikte çalışma yeteneklerinin desteklenmesi ve bununla birlikte öz güven, teşvik ve karar verme becerilerinin geliştirilmesi temel hedeftir.

İki gün sahnelenecek

Theater Sahne kurucularının Türkiye‘li göçmen kimlikleri, bir üçüncü ülkenin sanat ve kültürü ile yoğrulmuş bakış açıları, Theater Sahne Hamburg ve Viyana kardeşliği, iki şehir ve iki ülke arasında yıllardan beri süre gelen kültür bağına başka bir perspektif katmaktadır. Bu kapsamda, Theater Sahne Wien atölye eğitmenlerinden olan Aret Aleksanyan‘ı Orient-Kaberett „Derwisch Erzählt“ ile 8 - 9 Aralık 2018 tarihlerinde Theater Sahne Hamburg‘un davetlisi olarak seyirciyle buluşturmanın ve keyifli bir anlatımla Hamburg‘lu tiyatroseverlere „Merhaba“ demenin heyecanı içerisinde.

Etkinlik 8 Aralık 2018 saat 20.00'de ve 9 Aralık 2018 saat 15.00'de Amanda Str. 58, 20357 Hamburg Mut Theater adresinde. İletişim: [email protected]

Emine SONUGÜR / HAMBURG