15 yaşındaki Kadir H.'a yönelik polis şiddetinin orantısızlığı Alman kamuoyunda bir tartışma başlattı.

Sol Parti meclis grubunun, bugün toplanacak olan İç İşleri Komisyonu'nda konuya ilişkin inceleme talebi, SPD ve Yeşiler meclis grupları tarafından reddedildi.
 

Hamburg DIE LINKE (Sol Parti) parlamento grubunun İçişleri sözcüsü Deniz Çelik konuya yönelik bir açıklama yaparak SPD ve Yeşil koalisyon hükümetini eleştirdi.

Deniz Çelik yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti:

“Kırmızı-yeşil koalisyonun hükümet gruplarının meclis görüşmesini reddetmesi ayrıca bir skandal ve olayın aydınlatılması konusundaki isteksizliğini ortaya koyuyor. Böylece mağdur olanların ve bu duruma karşı eleştirisel yaklaşan kamuoyuna karşı kapıyı yüzüne kapatıyor. Devam etmekte olan Polisin kendi içindeki soruşturmalarına yapılan atıf, polis şiddeti ve kurumsal ırkçılıkla ilgili temel konularda parlamento müzakerelerini önlemek için bir bahane oluşturmaktadır. SPD ve Yeşillerin araştırma talebini reddetmesi, nüfusun bazı kesimlerinde polise duyulan güvensizliğin ve eleştirinin güçlenmesine hizmet ediyor. Bu olayın aydınlatılması ve sorumluların cezalandırılması için, kamuoyunun duyarlılığına ve sahip çıkmasına bağlıdır. El ele vererek dayanışmayı güçlendirelim."