Kültür yardım paketi

Hamburg Eyalet Senatosu'nun "Corona Kalkanı"nın bir parçası olarak, Kültür ve Medya Bakanlığı'nın bütçesi de toplam 25 milyon Euro artırıldı. Bu kültür yardım paketi, mevcut finansman araçları çerçevesinde korona ile ilgili kapanma tehlikesi ile karşı karşıya gelen kültürel kurumlar üzerindeki etkilerini hafifletmeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla, kurumlarla birlikte bireysel yardım önlemleri geliştirilmektedir. Hamburg bölge kültürü bu yardım paketinden 1 milyon 360 bin Euro ile desteklenecek.

Bölge kültürü önemli

Hamburg Kültür ve Medya Senatörü Dr.Carsten Brosda, “Semtlerde yaşam ve kültür büyük ölçüde oradaki ilçe kültür merkezleri tarafından şekillendiriliyor. Bunlar kendi gelirlerine bağlı olduğundan, bölge kültürü için şu anda gerekli olan kapanmalar acı bir kesimdir. Sahadaki pek çok insanla ve semtlerde yoğun görüşmelerde bulunuyoruz ve Kültür Yardım Paketi'nin desteğiyle, şimdi bölge kültürünün mümkün olduğu kadar kapanmamasına yardımcı olabileceğimiz bir kurtarma şemsiyesi kurduk. İlçelerdeki kültürel olanaklar her zamankinden daha önemli. Uyum, dayanışma ve toplum ruhunu teşvik ederler. Birlikte iyi çözümler bulmak faydalı olacaktır ” dedi.

          Dr.Carsten Brosda                                            Corinne Eichner

Kurumlar yaşam kaybı

Stadtkultur Hamburg e.V. Genel Müdürü Corinne Eichner konu ile , "Hamburg'un bu önemli kurtarma önlemiyle kentimiz için bölge kültürünün önemine kendini adamış olmasından çok memnunuz. Mevcut krizde kalıcı bir kültürel yaşam kaybı ve ilçelere kültürel katılım vardır, çünkü uzun vadede kapalı olan kültürel kurumlar genellikle yeniden inşa edilemez. Birçok aktör şu anda krizden sonra bir süre alternatif teklifler oluşturmak ve senaryolar geliştirmek için çalışıyor. Bu nedenle, hiçbir kurumun krize kurban gitmemesini sağlamak için her düzeyde yapıcı bir şekilde çalışmaya devam etmeliyiz " açıklamasında bulundu.

Destekle hayatta kalabilir

Eichner sözlerine şöyle davem etti: "Hamburg'un bölge kültürünün, sosyal bağlamları etkilemek için kültürel kaynakları kullanması ve kültürü demokrasi ve açık toplum değerleri ile birleştirmesi ile karakterize edilen özellikle farklı sahne Hamburg'da kültürel yaşam ve sosyal barış için gereklidir. Aksi takdirde çalışmasını mümkün kılacak neredeyse hiç geliri olmadığı için, ancak genel iradenin dramatik sınırlamalarından güçlü bir destek alarak hayatta kalabilir”

İlçe belediyelerine başvurulur

Hamburg Kültür ve Medya Senatörlüğü, kentte yedi bölgede faaliyat gösteren dernek, kültür, spor içerikle kurum ve kuruluşların başvurabileceği açıklandı. Faydanılacak miktarı alabilmek için corona krizi nedeniyle kapanıştan kaynaklandığını gösterilebilecek likidite darboğazına dayanmaktadır. Burada meydana gelmeyen olaylar ve düzenli programın başarısız olması nedeniyle gelir kaybı esastır. Kapanış nedeniyle üçüncü şahıslardan sağlanan tüm tasarruf ve sübvansiyonlar dikkate alınacağı duyuruluyor.

Emine SONUGÜR