-Mehmet Atak-


1978 yılında Bülent Ecevit’in Başbakan olduğu dönemde, yurt dışında yaşayanlara da oy hakkı getirilmesi  yönünde ilk defa olarak başlatılan çalışmaların, zorlu koalisyon hükümetleri  ve 12 Eylül ihtilali sebebiyle kesintiye uğramasından 34 yıl sonra, 2012 yılı başlarında oy hakkı nihayet gerçekleşti ve toplam sayısı 5 milyonu aşan  bu önemli  oy potansiyeli için CHP kolları sıvadı.

ESKİ HAMBURG BAŞKONSOLOSU FARUK LOĞOĞLU  ORGANİZE EDİYOR


Milletvekili Genel Seçimleri’nde yüzde 10 barajının uygulanması sebebiyle  bir çok partinin meclis dışında kaldığı ve bu sistemin de özellikle iktidar partisine yaradığı bir ortamda, yaklaşık 3,5 Milyonluk seçmen kitlesinin 2015 seçimlerinde anahtar rolü oynayacağı  gereçesiyle, CHP  Avrupa ülkelerindeki çalışmalarına şimdiden  başladı. Organizenin başında ise,  Hamburg Başkonsolosluğu’ndan Waşington Büyükelçiliği’ne kadar oldukça başarılı grafik çizen ve emekli olduktan sonra girdiği CHP’den Adana Milletvekili olarak  CHP Dış İlişkiler ve Yurtdışı Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na seçilen Osman Faruk Loğoğlu  bulunuyor.





Faruk Loğoğlu 

ALMANYA 7 BÖLGEYE AYRILDI


CHP’nin yurtdışı teşkilatlanması doğrultusunda yayınladığı genelgeden hareketle, ülkelerin yasal mevzuatları çerçevesinde örgütlenme için düğmeye basıldı.. Bu amaçla, ilk adımda  Avrupa’nın bazı ülkeleri bölgelere ayrıldı ve bugüne kadar çeşitli vesilelerle çalışmaları izlenen isimler liste haline getirildi.  Genel Merkez tarafından Hamburg ve Schleswig- Holstein eyaletlerinden tesbit edilen 40 kişi, kendi aralarında yaptıkları toplantıda ,  bölge temsilcileri olarak Erkan Erçin, Coşkun Coştur ve Süheyla Kaplan seçildiler.  Diğer bölgeler de kendi temsilcilerinini bu yolla belirlediler.

             
                      Erkan Erçin                       Coşkun Coştur                    Süheyla Kaplan

Geçtiğimiz Haziran ayı sonlarında Almanya’nın Düsseldorf kentinde yapılan  toplantıda, Almanya’dan başka, İngiltere, Hollanda ve Belçika olmak üzere  çeşitli ülkelerden 150 civarında temsilci hazır bulundu. Teşkilat Başkanı Faruk Loğoğlu, milletvekilleri Süleyman Çelebi ve  Durdu Özbolat ile Parti Meclisi Üyesi Ercan Karakaş’ın da katıldığı bu görüşmede,  tüm katılımcılar, teşkilatlanmanın gerekliliği üzerinde fikir birliğine vardılar. Toplantıda, Hamburg ve Schleswig-Holstein, Hannover ve Bremen, Berlin, NRW, Bayern , Hessen ile Baden  Württemberg olmak üzere Almanya 7 bölgeye ayrıldı.
 

              Süleyman Çelebi                     Durdu Özbolat                          Ercan Karakaş

Kasım ayı başında Mannheim kentinde düzenlenen ikinci toplantıda,  tüm bölgelerin toplam delege sayısı ise, genel istek üzerine 32 olarak belirlendi. Ancak, CHP Genel Merkezi bu sayıyı fazla bularak, bu rakamın 9’a düşürülmesini tavsiye etti. Bu doğrultuda önceki hafta sonu Frankfurt’ta toplanan 32 kişilik Yürütme Kurulu,  7 bölgedeki toplam temsilci sayısını 9 olarak belirlerken, Berlin ve en büyük eyalet olan Nord-Rhein-Westfalen’e (NRW)  ikişer, diğer bölgelere birer temsilcilik verilmesi kararlaştırdı. Böylece Almanya Merkez Yürütme Kurulu kesinleşmiş oldu.

DERNEKLEŞME 15 ARALIK’TA KÖLN’DE

Türkiye’deki  siyasi partilerin yurt dşında temsilcilikler açabilmesi için mevzuatın müsait olmaması nedeniyle  CHP’nin de yurt dışında resmen faaliyet göstermesi  mümkün olmadığından, Türkiye’nin en köklü partisine gönül verenlerin çatısı altında toplanabileceği bir dernek kurulması fikri benimsenmiş bulunuyor.

Derneğin adı ve tüzüğü için çalışmalar da sürüyor. Bu konudaki açıklama ise, 15 Aralık tarihinde Köln’de yapılacak Almanya  Temsilciler Kurulu’ndaki nihai karardan sonra yapılacak.. Henüz kesin olmamakla birlikte, çatı derneği şeklindeki bu kuruluşun faaliyete geçmesini takiben, 7 bölgede de aynı isimle dernek büroları da açılacak. Aidat sistemiyle bu derneğe kayıt olanlar, ‘’Nitelikli  Üye’’ olarak adlandırılacak .. Ayrıca , ‘’CHP Gönüllüleri’’ adıyla bir platform da oluşturulacak.

HAMBURG ve SCHLESWİG-HOLSTEİN’E ERKAN ERÇİN SEÇİLDİ

Hamburg Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı, işadamı Coşkun Coştur ve gazeteci Süheyla Kaplan’la birlikte Hamburg ve Schleswig-Holstein bölgesi temsilcisi  ve ayrıca da Almanya genelindeki 9 kişilik Merkez Yürütme Kurulu’na seçilen  Erkan Erçin (40), Hamburg doğumlu olmasına rağmen öğrenimini Türkiye’de yapmış.. İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan ve burada ayrıca Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans  yapan Erkan Erçin,  5 yıl sonra döndüğü Hamburg’da HAAK-BİR adlı Alevi Derneği’nin bir dönem başkanlık görevinde bulundu.

Atatürkçü Düşünce Derneği Üyesi, Hamburg Alevi Toplumu Bülteni Yazı Kurulu üyesi ve Demokrat Çorumlular Platformu Kuzey Almanya sorumlusu olan Erçin, halen serbest meslek dalında 2 dükkanının işletmesini yapıyor.
’Yenilikçi, umut vaad eden, çalışkan ve dürüst olmanın politikadaki önemi büyüktür. Her doğum biraz sancılı olar ama gençlerin ağırlık teşkil ettiği bu yeni yapılanma model olarak benimsenirse, umarım beraberinde yeni hedefler de getirecektir. Dernekleştikten sonra ilk işimiz eyalet çapında 5-9 kişilik bölge yönetimini belirlemek olacaktır’’  sözleriyle  ümidini dile getiren  Erkan Erçin’e ve yol arkadaşları Coşkun Coştur ile Süheyla Kaplan’a başarılar diliyoruz.