Süheyla Kaplan- Hamburg

 

 

Hamburg-Mitte seçim bölgesinden birinci sıradan doğrudan aday olarak seçilen avukat Heiko Hecht“in „zaman sınırı“ ve „aşırı yoğunluğu“ nedeniyle dün istifa etmesinin ardından, listede 2. sırada bulunan Erkalp“in milletvekili olarak göreve başlayacağı belirtildi.

 

Erkalp, verdiği özel demecinde, 2011 Hamburg eyalet seçimlerinde eyalet listesinden aday gösterilmesine rağmen seçilemediğine ancak milletvekili arkadaşı Hecht“e her zaman yardım ettiğini ifade ederek, „Milletvekili arkadaşım aynı zamanda hukukçu ve 3 çocuk babası. Kendi işindeki yoğunluğundan dolayı istifa etti. Benim için üzücü bir durum. Listede Hecht'ten sonra geldiğim için doğrudan milletvekili oldum. Herşey dün ve ani oldu. 1 Eylül'de Hamburg parlmentosunda milletvekili olarak göreve başlayacağım“ dedi.

 

ERKALP; CDU'LU ESKİ BAŞBAKAN KOHL'ÜN AÇIKLAMALARININ YERSİZ OLDUĞUNU SAVUNDU


Erkalp, 1982 yılına ait İngiliz gizli belgelerine göre, dönemin Başbakanı Helmut Kohl”ün  Türklerin yüzde 50’sini geri göndermek istemesini “yersizlik” olarak değerlendirdi.

 

Erkalp, “”Kohl, her iki kisiden birini göndermek istediğine göre ben de belki gitmek zorunda kalacaktım. Kohl'ün bu açıklaması yersiz. Beklemezdim kendisinden. Kaldı ki gelini de Türkiye kökenli. Bugün herhangi bir CDU'lu milletvekililinin bu şekilde açıklama yapmasını bekleyemem“ dedi.

David Erkalp kimdir?

1974 Mardin doğumlu olan David Erkalp, Hıristiyan Demokrat Birlik Parti’den (CDU) Hamburg-Mitte bölgesinden 2009 eyalet seçimlerinde 1. sıra adayı gösterildi. 1998`de CDU`ya üye olan Erkalp, 2004`de Billstedt Belediye Meclisine seçildi. 2006`da Hamburg-Merkez İlçe Başkanı seçilen Erkalp, 2008 seçimlerinde Hamburg Eyalet Milletvekili seçildi. 2007’den beri SC Vowärts Wacker Spor Kulübü 2. Başkanı olan Erkalp, Federal seçimlerde partisinden aday gösterildi. Seçim vaadlerinde; İç Politika, Güçlü Aile Politikası, Uluslararası Finans Krizi, Göçmen Politikası ve Eğitim Politikası gibi konulara ağırlık veren Erkalp, 3 cocuk babasi.