İRAN CAMİSİNE KARŞI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK 

Alman Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Hamburg milletvekili adayı ve Almanya Kürt Toplumu Başkanı Ali Ertan Toprak, İran camiisi olarak bilinen Hamburg İslam Merkezi'nin (IZH) faaliyetlerine karşı yarın savcılığa suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

Bergedorf Alevi Kültür Merkezi'nde 23 Şubat'ta gerçekleştirilecek Hamburg eyalet seçimleri vesilesiyle çeşitli siyasi partilerin milletvekili adayları biraraya geldi. Geleneksel düzenlenen 'kahvaltılı toplantıda' CDU'nun diğer milletvekili adayı Alman televizyon kanalında moderatörlük yapan Bedo (Bülent Kayaturan), Alman Sosyal Demokrat Parti milletvekili adayları Ali Rıza Şimşek ve Heney Akanno siyasi hedeflerini anlattı.

Açılışta konuşan Bergedorf Alevi Kültür Merkezi Başkanı Alper Doğan, seçim hakkı olan herkesin mutlaka sandıklara gidip oy kullanmaları gerektiğini bildirerek, 'kim seçime gidip, oy kullanmazsa ırkçı parti AfD'yi seçer' dedi.

SİYASAL İSLAM İLE MÜCADELE EDECEĞİM

2015 yılından beri gerek Almanya'da gerekse Türkiye'de siyasal islama karşı mücadele verdiğini hatırlatan Toprak 'Türkiye'de olduğu gibi Almanya'da da Erdoğan rejimi yapısal olarak burada siyasal islam konusunda her alanda etkisini göstermektedir. AKP hükümeti tamamen hukuk devletini ortadan kaldırmıştır. Siyasal islam konusunda dün olduğu gibi, yarın da mücadelelerimi sürdüreceğim' dedi.

Toprak, anaokulları ile ilköğretim okullarında türbanın yasaklanması gerektiğini savunarak Hamburg'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile Yeşiller'den oluşan koalisyon hükümetini siyasi islamcılara karşı yeterince tavır almamakla suçladı.

HAMBURG'DA İSLAMCI KURULUŞLARLA DEVLET ANLAŞMASI SONA ERDİRİLMELİ

Müslüman kuruluşlar ile Hamburg Senatosu arasında imzalanan anlaşmanın sona erdirilmesi gerektiğini savunan Toprak 'Hamburg'da İslam Şurası, Hamburg İslam Merkezi, DİTİB gibi islamcı kuruluşlar ile imzalanan devlet anlaşması sona erdirilmeli. CDU olarak bunu parti programımızda yer verdik. Aleviler ile senato arasında imzalanan devlet anlaşması ise devam ettirilmelidir. Hamburg'da Sol Parti ve diğer partiler ne yazık ki islamcı kuruluşlar ile imzalanan devlet anlaşmasının devamından yanalar . Bu partileri anlamak mümkün değil' dedi.

YARIN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

Hamburg'da bulunan Hamburg İslam Merkezi'nin (IZH) islamcı faaliyetleri nedeniyle yarın eyalet savcılığına suç duyurusunda bulunacağını bildiren Toprak 'IZH molla rejiminin temsilcisidir. İslamcılara karşı kırmızı kartı göstermeliyiz. Avrupa'nın en tehlikeli camilerinden biridir. Bu camide geçtiğimiz günlerde öldürülen Kasım Süleymani ile ilgili anma etkinlikleri düzenlenmiştir. Sadece IZH değil, Erdoğan rejimi de Almanya'da siyasla islamın tüm yapı taşlarını oluşturmuştur. Siyasal islamın önünü kesmeliyiz. Sadece Alman ırkçı parti AfD ile değil, diğer islamcı faşist partiler ve örgütler ile de mücadele etmeliyiz' şeklinde konuştu. 

SÜHEYLA KAPLAN