Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu Hamburg temaslarını Sivil Toplum kuruluşlarıyla görüşerek sürdürdü.

 Sivil toplum kuruluşlarıyla biraya geldi

 Karslıoğlu, Hamburg Başkonsolosluğunun rezidansında Başkonsolos Devrim Öztürk ve eşi Nilgün Öztürk tarafından onuruna verilen kokteylde eyaletteki sivil toplum kuruluş temsilcileriyle biraya geldi.

Kendisinin devletin bir hizmetçisi olduğunu ve kökeni, dili, dini ne olursa olsun hiç bir ayrım yapmadan yurttaşlarımızın hakları için çalışmadığını söyleyen Karslıoğlu, “Ben Alevileri de, camileri de, kiliseleri de ziyaret ederim. Herkes istediği dine sahip olabilir. Hükümetle aynı görüşte olmayabiliriz. Ama hükümetler gelir, gider ama devlet kalıcıdır” dedi. Büyükelçi, Almanya’ya geleli dört ay olduğunu, kendisinin de bir gurbetçi çocuğu olduğundan dolayı herkesin hislerini çok iyi anladığını söyledi.


 “Toplumun örnek insanlarısınız”

 Herkesle tek tek tokalaşıp tanışan Karslıoğlu, “Sizler toplumun örnek insanlarısınız. Bizler güçlü olmalıyız. Güçlü olmak, bizim çektiklerimizi çocuklarımızın çekmemesi için gençlerimizin mutlaka en iyi meslekleri edinmelerini, en iyi okullarda eğitim almalarını desteklememiz gerekli. Gençlerimizi doğru yönlendirecek olan sizlersiniz” dedi.