Almanya’nın ünlü Bunte dergisi Janina Otto ile İsmail Özen’in nişanlandığını ve bu yıl içerisinde de evleneceklerini yazdı. 

Bir süre önce Almanya’nın en çok satan günlük gazetesi Bild’de‚ Milyarder baba nişan istemiyor, nişan ertelendi, nişan bozuldu’ şeklinde haberler çıkmış ve bu haberlerin gerçek olmadığı iddia edilmişti. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın geçtiğimiz aylarda katılımıyla gerçekleşen Kıtalararası Boks Müsabakasında rakibine karşı üstünlük sağlayan Dersim kökenli İsmail Özen maçın gelirini operasyonlarda Cizre, Sur ve Yüksekovalı ailelere bağışlamıştı. 



AKP medyasının Hamburg’da düzenlenen boks maçını ‚ terör şov’u olarak değerlendirdiği ve PKK’nin kolunun Almanya’ya kadar uzandığı şeklinde asılsız haberler yaydığını ifade eden Özen, sosyal medyada AKP taraftarları tarafından da ölümle tehdit edildiğini açıklamıştı. 

Hakkında soruşturma açıldığını ileri sürerek Türkiye’ye gidemeyen Özen, müsabakalarda elde ettiği gelirleri Almanya’daki kanser çocuklarının tedavisi ve bir kısmını da Cizre, Sur ve Nusaybin gibi çatışma bölgelerinde yaşamlarını yitirmiş insanların ailelerine ve mağdurlara bağışta bulunmuştu. 

Süheyla Kaplan