Berlin"de göçmenlerin yoğun yaşadığı Kreuzberg semtinde toplanan çok sayıda vatandaş, İstanbul'da polisin göstericilere uyguladığı saldırıyı kınadı.

 

Açıklamada; "Göstericilere karşı tüm aşırı ve orantısız güç kullanımı kınıyoruz" denildi. Gösteride, "İstanbul ayağa kalk, Berlin"de yanınızda", "İstanbul ile Sonuna Kadar Dayanışma" yazılı pankartlar taşındı.

 

Bugün de Hamburg, Frankfurt,Londra ve Berlin olmak üzere Avrupa'nın birçok kentinde saldırıların protesto edileceği gösteriler  yapılacağı bildirildi.





HAMBURG'DA GÖSTERİ:



 Hamburglular grubu üyelerinin yaptıkları bir açıklamada ise, bugün yapılacak gösteriye "SAZ- SÖZ, TENCERE VE TAVAYLA GELELİM" çağrısı yapıldı.

Saat 17:00 S Bahn Sternschanze Hamburg


AVRUPA AYAĞA KALKTI


Gezi Parkı protestosuna destek vermek amacıyla İspanya'da yaşayan bir grup Türkiyeli, Madrid Sol Meydanı'nda bir araya geldi. Basın açıklaması yapan gruba, çok sayıda İspanyol ve yabancı turistler de destek verdi. İsviçre'nin Cenevre kentinde Birleşmiş Milletler Parkı'nda da Gezi Parkı'na destek eylemi yapıldı. Öte yandan Hollanda'nın Amsterdam ve Belçika'nın Brüksel kentlerinde Taksim Gezi Parkı'nda yapılan eyleme destek olmak amacıyla protesto gösterisi düzenlenirken, New York, Boston, İngiltere'deki High Park ve Münih'te ise bugün gösteriler düzenlenmesi bekleniyor.