Her hafta pazartesi günleri Elif Ergün, Gülenay Ören ve Emine Sonugür'ün yaptığı saat 8.00- 10.00 arası Metro:pool FM 93.0 Türkçe yayın radyo programına konuk olan CDU milletvekili adayı Bülent Kayaturan (Bedo), seçimler ve farklı konular üzerine bilgiler aktardı.

Ole von Beust'un çalışmalarını beğendi

Hamburg 1 televizyonunda “Oriantal Nigth” adlı programın yapımcılığını ve sunuculuğunu yapmakta olan sanatçı adı Bedo olan Bülent Kayaturan, CDU Partisi eyalet seçim listesinde 25. sıradan milletvekili adayı olarak yer almaktadır. Kazanma şansını iyi gördüğünü belirten Bülent Kayaturan, “Ben 14 yaşımdan bu tarafa siyasete ilgi duyuyordum. Önce partilerin çalışmalarını yakından izledim ve eski Hamburg Belediye Başkanı Ole von Beust'un yaptığı çalışmaları çok beğendim. Örneğin göçmen gençlerin kamu alanında çalışmalarını destekledi ve kamuda çalışan göçmenlerin rakamları yüzde 10'larda yüksek çıtalara çıkmasını sağladı. Ayrıca siyaset verilen sözlerin gerçek neticelerini görmektir. Bunu da CDU çalışmalarında gördüğüm için bu partiyi tercih ettim. Ayrıca CDU'nun tek Türk kökenli adayıyım” ifadesinde bulundu.


Seçmenler seçme hakkını kullanmalı

Televizyon programına milletvekili seçilirse dahi devam edeceğini kaydeden Bülent Kayaturan, “Seçildiğim takdirde önemli çalışmalara katılacağım ve özellikle göçmen kökenlilerin sorunlarıyla yakından ilgileneceğim. Ayrıca Alman partilerinin hepsinde Türk kökenlilerin bulunması gerektiğine inanıyorum. Çünkü her insanın farklı düşüncesi vardır. Hamburg dünyaya açık bir kent ve çok farklı uluslardan oluşan renkli bir toplumuz. Burada yaşayan seçme hakkı olan seçmenler kendi düşüncelerine yakın buldukları çalışmalarını beğendikleri partilere ve adaylara oylarını vererek belirlemeleri için mutlaka seçim sandığına giderek oylarını kullanmalarını tavsiye ederim. Oy kullanma her seçmenin demokratik hakkıdır. Elbette seçimden yeterince oy alarak başarıyla çıkmak istiyorum ve seçmenlerin oylarına talibim. Önemli olan her seçmen oyunu kullanmasıdır” açıklamasında bulundu.