BASIN  AÇIKLAMASI

 Evet bilerek ve üstüne basarak söylüyorum, Hamburg'da Müslüman ve Alevilerle yapılan Devlet Antlaşması inandırıcı değildir, Partiler gene bu sene yapılacak olan genel seçimler için oy peşindedir.

Hamburg-Mitte de yıllarca uğraşıp bir Müslüman Mezarlığı aldık ve bu Mezarlık Wilhelmsburg semtindedir. Aldığımızda bu bölgede oturan tüm Müslümanlar ve Kiliseler çok sevindiler ve olayı desteklediler ve burası şu an Müslümanlar tarafından kullanılmaktadır.

Bu Mezarlıkta bir cenaze yıkanma yeri yapılması için 2012 yılında biz Yeşiller Partisi olarak Meclise bir önerge verdik, bunu gene tüm Müslümanlar, cami dernekleri ve Kiliseler desteklediler. Bu önerge tüm Partilerin desteğiyle Meclisten geçti ve hepimiz buna çok sevindik. Buranın yapılmasını beklerken Hamburg Mitte Belediyesinden (SPD) yapılamaz diye bize bir yazı geldi, oradaki bir Memur, az cenaze olduğu için gerek görmediklerini yazıyorlar, şimdi buradan SPD ye ve Eyalet başkanına soruyorum, uyum için, ve Vatandaşlik için binlerce euro verip şatafatlı reklamlar yapıyorsunuz, tüm Müslümanlara eşit haklar verilecek diyorsunuz, Müslümanlarla Devlet antlaşması yapıyorsun, Müslümanlara her türlü haklarını vereceğiz diyorsun, bizden dört dörtlük bir uyum bekliyorsunuz da bunlar sizlerin yaptıklarınızla hiç bağdaşıyor mu? Uyum demek karşılıklı birşeyler yapmak demektir, sen hiç birşey yapma, hep iste hiç böyle bir şey olur mu? Dininin kurallarınıda yapmak uyumun bir parçası değil mi?

İşte onun için diyorum, yaptıkları Devlet Antlaşması sadece bir göz boyamadır, Praktikte söyledikleri çoğu sözleri yerine getiremeyecekler ve seçimlerden sonra da tamamen rafa kaldırabilirler, bizlere bazı şeyleri çok güzel süsleyip paketleyip önümüze koyuyorlar, ama önemli olan paketin içindekiler ve tatbikatlardır, bundan dolayı da vatandaşlarımızdan isteğim hemen havaya girmeyin, anlaşmayı yaptık herşey bitti sanmayın ve olayın peşini takip edin. Çünkü SPD çoğu zaman böyle süslü paketler önümüze sundu, sonra da verdikleri sözleri unuttular.

 

Bayram İnan

Hamburg-Mitte

Yeşiller Milletvekili