Yolcu ise silahtan haberinin olmadığını Bit Pazarı'ndan aldığı bir lambanın içine hiç bakmadığını ve içinde silah olduğunu bilmediğini kaydetti.

Güvenlik cihaz kontrolünde görüldü

Hamburg havaalanındaki bagaj kontrolünde güvenlik personeli tehlikeli bir keşifte bulundu. Bunun üzerine polise ve güvenliğe haber verildi ve yolcu bagajı ile birlikte güvenli bölgeye alınarak bagaj kontrolü yenilende. Kontrol cihazında görülen tehlikeli cismin tespit edilmesi için bavul açıldı ve içinde elektrikli bir kutunun içinde bir silah olduğu ortaya çıktı.

Silahtan haberim yok

Polis yolcunun bagajından çıkan tabancaya el koydu ve 54 yaşındaki yolcu ise silahtan haberi olmadığını ve kendisine ait olmadığı iddiasında bulundu. Yoğun güvenlik önlemleri alınan kontrol esnasında tabancada mermi olmadığı belirlendi. Geçtiğimiz gün gece uçağı ile uçacak olan yolcu böylece kontrole takıldı.

Türkiye'deki yakınları için almış

Yolcu konu ile ilgili “Uzun süre önce bir Bit Pazarından siyah bir kutu içinde lamba aldım Türkiye'de yakınlarım için ama içine hiç bakmadım. Kutunun içinde silah olduğunu bilmiyordum ve dolayısıyla bana ait değil” dediği açıklandı. Polis, yolcunun ifadesini aldıktan sonra hakkında silah yasasını ihlal etmekten suç duyurusunda bulunma işlemlerini yaptıktan sonra serbest bıraktı ve yolcu uçağına yetişti.

Emine SONUGÜR / HAMBURG